شنبه تا چهارشنبه صبح و عصر

پنج شنبه صبح

شیراز

شهر شیراز

ویرایش محتوا
درباره ما

کلینیک تخصصی دکتر زهره عشقی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی شامل تشخیص و درمان بیماری های عضلانی، اسکلتی و مفاصل، دیسک و ستون فقرات به همراه تشخیص و درمان پوکی استخوا و آرتروژ زانو، انجام تست نوار عصب و عضله و درمان های تخصصی از جمله طب سوزنی، لیزر درمانی و شاک ویو تراپی به همراه سایر درمان های تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی. در کلینیک دکتر زهره عشقی خدمات ارتوپدی در شیراز نیز زیر نظر پزشک متخصص و با تجهیزات پیشرفته ارائه می گردد.

با ما تماس بگیرید
کامپرشن تراپی در شیراز و تاثیر آن در فیزیوتراپی

کامپرشن تراپی در شیراز و تاثیر آن در فیزیوتراپی

  • صفحه اصلی
  • -
  • فیزیوتراپی
  • -
  • کامپرشن تراپی در شیراز و تاثیر آن در فیزیوتراپی
کامپرشن تراپی در شیراز و تاثیر آن در فیزیوتراپی

کامپرشن تراپی چیست

کامپرشن تراپی یک برنامه درمانی قدرتمند است که به بهبود و کاهش تورم پاها کمک می کند. این روش ممکن است قدیمی یا استفاده از آن دشوار به نظر برسد، اما فوق العاده موثر بوده و اهمیت آن در تحقیقات زیادی تاییده شده است.

نیروی گرانش در بهبود زخم پاها مشکل ایجاد می کند – روش مورد نیاز برای التیام زخم بازو یا شکم با زخم پا بسیار متفاوت است.

پاها برای بهبودی نیاز به حمایت دارند و در صورت ابتلا به یک بیماری زمینه‌ای وریدی یا تورم پا یا اضافه وزن یا بی‌حرکتی، این نیاز بیشتر نیز می شود.

اگر عدم بهبود زخم به دلیل فشار خون وریدی بوده و هیچ مشکلی در خون رسانی به پاها وجود نداشته باشد، باید تحت درمان کامپرشن تراپی قرار بگیرید.

کاربرد کامپرشن تراپی

کامپرشن تراپی با اعمال فشار به ساق و پا، بازگشت جریان خون وریدی را بهبود می بخشد. این کار را می توان با بانداژ کردن ساق پا یا پوشیدن جوراب طبی، جوراب ساق بلند یا جوراب شلواری انجام داد.

کامپرشن تراپی در کاهش تورم، بهبود جریان خون در سیاهرگ ها و بهبود یا پیشگیری از زخم ها بسیار موثر است.

تاثیر کامپرشن تراپی در کاهش التهاب اطراف زخم یا تورم به طور فزاینده ای در تحقیقات نشان داده می شود. بنابراین فشرده سازی تأثیر مستقیمی بر کاهش درد، تورم، تغییرات پوستی و حمایت از عضلات ساق و پا خواهد داشت.

ترکیب کامپرشن تراپی با تمرینات مچ پا و ساق پا بسیار مهم است و درمان را موثرتر می کند.

کامپرشن تراپی در شیراز

مزایای کامپرشن تراپی چیست

گنجاندن کامپرشن تراپی در استراتژی درمانی، نتایج چشمگیری به همراه دارد. کامپرشن تراپی مزایای زیادی دارد که در اینجا به دلایل اصلی استفاده از کامپرشن تراپی اشاره می کنیم.

بازیابی سریع

اعمال فشرده سازی پس از تمرین، مدت زمان لازم برای بهبود آسیب ناشی از ورزش در سیستم های عضلانی و عصبی را کاهش می دهد.

با افزایش گردش خون، هدایت خون به سمت عضلات بهتر شده و روند بهبودی سریعتر می شود. با استفاده منظم از کامپرشن تراپی، می توان از آسیب جلوگیری و زمان ریکاوری را بهبود بخشید.

اسید لاکتیک را از بین می برد

در زمان ورزش کردن، ماهیچه ها کم کم پر از اسید لاکتیکی می شوند که به عنوان مواد زاید در متابولیسم و ​​در تلاش برای استفاده از سیستم عضلانی تولید می شود.

تجمع اسید لاکتیک منجر به احساس سفتی و درد در عضلات می شود. فشرده سازی ناشی از کامپرشن تراپی، سیستم لنفاوی را وادار به پاک کردن اسید لاکتیک تولید شده در سیستم عضلانی می کند.

بهبود زمان بهبودی

در صورت وجود آسیب، کامپرشن تراپی زمان بهبودی را کوتاه می کند. اعمال فشار روی مفصل یا ماهیچه ها، از آنها حمایت کرده و از بدتر شدن آسیب جلوگیری می کند.

فشرده سازی همچنین گردش خون را بهبود بخشیده و زمان بهبودی را کوتاه می کند.

از بین رفتن سفتی و درد

اگر بعد از آخرین تمرین اسکات قادر به راه رفتن نیستید، کامپرشن تراپی را در نظر بگیرید. اعمال فشار به شل شدن سیستم عضلانی کمک کرده و درد و سفتی ناشی از ورزش سخت را تسکین می دهد.

به خوبی متوجه ریکاوری سریع تر پس از تمرینات سخت و بهبود عملکرد خود خواهید شد و فرصت بیشتری برای روابط اجتماعی در باشگاه خواهید داشت.

کامپرشن تراپی فیزیوتراپی

چه زمانی نباید از کامپرشن تراپی استفاده کرد

در حالی که کامپرشن تراپی به طور کلی بی خطر است، اما در برخی شرایط نباید از آن استفاده کرد.

اگر بیماری یا آسیب آنقدر شدید باشد که اعمال فشار احتمال مختل شدن جریان خون را ایجاد کند، نباید از کامپرشن تراپی استفاده شود. همچنین در مواردی که زخم باز روی پا وجود دارد، نباید از آن استفاده شود.

مهم است که قبل از شروع درمان با فشرده سازی با پزشک خود مشورت کنید. پزشک مناسب بودن این نوع درمان برای بیمار را تعیین می کند.

چند وقت یکبار باید فشرده سازی را انجام دهید

مدت زمان مورد نیاز استفاده از کامپرشن تراپی برای هر بیمار به وضعیت هر بیمار بستگی دارد.

اکثر افراد حداقل یک بار در روز نیاز به درمان با فشرده سازی دارند. اما در صورت وجود خطر لخته شدن خون، بهتر است از این روش بیشتر استفاده شود.

پزشک می‌تواند در مورد اینکه هر چند وقت یک‌بار باید فشرده‌سازی انجام شود و مناسب ترین نوع جوراب یا جوراب فشرده‌سازی برای هر فرد، به بیمار مشورت دهد.

بیشتر بخوانید : ارتز یا بریس در شیراز

انواع وسایل کمکی فشرده سازی

درمان با فشرده سازی را می توان به روش های مختلف انجام داد. در ادامه به بررسی ابزارهای فشرده سازی مختلفی که در دسترس شما هستند، می پردازیم.

دستگاه های فشرده سازی متوالی

دستگاه های فشرده سازی پنوماتیک یک انتخاب محبوب برای کاهش درد عضلات پا هستند.

این دستگاه ها در بین ورزشکاران محبوب هستند و برای ریکاوری استفاده می شوند. آنها فشار پنوماتیک متناوب را با استفاده از ساق های بادی به پاها اعمال می کنند.

در بیمارستان ها برای بیمارانی که به دلیل بیماری یا جراحی در بستر هستند، معمولاً از دستگاه های فشرده سازی متوالی استفاده می شود.

از آنجایی که این دستگاه ها قیمت بالاتری دارند، می توانید آنها را در مطب فیزیوتراپیست یا اسپا روم ها امتحان کنید.

کامپرشن تراپی چیست

ساق های فشرده سازی

ساق های فشرده‌سازی زانو به محافظت از مفاصل در طول فعالیت‌هایی مانند ورزش کردن، دویدن یا پیاده روی کمک می کنند.

ساق های فشاری را می توان برای زانو، آرنج، مچ دست و ساق پا استفاده کرد. چندین سبک و جنس مختلف برای انتخاب وجود دارد، اما همه برای تقویت جریان خون و محافظت از مفاصل آسیب پذیر طراحی شده اند.

استفاده از آنها در میان ورزشکاران برای ریکاوری پس از تمرین رایج است.

جوراب های فشرده سازی

جوراب های فشرده سازی برای دوندگان مسافت طولانی و کسانی که به دنبال مراقبت بیشتر از ساق ها و پاها در طول روز هستند، مناسب است.

جوراب های فشرده سازی معمولاً تا بالای زانو هستند و ماهیچه های ساق پا را در بر می گیرند.

این جوراب‌ها ضخیم‌ تر از پارچه هستند. استفاده از آنها برای کمک به گردش خون در پاها، در میان دوندگان رایج است.

جوراب‌های فشرده سازی، حمایت بیشتری را فراهم و گردش خون را در طول روز افزایش می ‌دهند.

جوراب ساق بلند بیشترین کاربرد را در کامپرشن تراپی دارد. آنها ارزان و در اندازه ها و رنگ های متنوعی در دسترس هستند.

آنها برای درمان رگ‌های واریسی و پا درد و افرادی مانند پرستاران، زنان باردار یا افرادی که برای مدت طولانی می نشینند یا می ایستند، عالی هستند و می توان آنها را در تمام روز یا در مسافرت پوشید.

فواید کامپرشن تراپی چیست

دستکش های فشرده سازی

آنها دستکش های مخصوص آرتریت هستند که به ویژه هنگام انجام کارهایی مانند باغبانی، نقاشی، خیاطی یا تایپ کردن به کار می آیند.

به این دستکش ها، دستکش آرتریت نیز می گویند، دستکش های فشاری برای کاهش علائم آرتریت و سندرم تونل کارپال مانند تورم و درد مفاصل استفاده می شوند.

پوشیدن آنها در طول روز یا حتی در طول شب به بهبود گردش خون در دست ها، انگشتان دست و مچ دست کمک می کند.

بریس های فشاری

پوشیدن بریس می تواند نتایجی مشابه با ساق فشرده سازی داشته باشد. بریس‌ها معمولاً ناحیه کوچک‌تری را پوشش می‌دهند، تحرک را محدود می‌کنند و تاثیر یکسانی ندارند.

بسته به نیاز هر فرد ممکن است گزینه مناسبی باشد. برخی از افراد پس از آسیب، بریس ها را به علت قابلیت تنظیم و ایجاد ثبات ترجیح می دهند.

باندهای فشاری

این باندهای الاستیک را می توان برای بازوها یا پاها استفاده کرد. تطبیق پذیری آنها با شکل هر جایی از بدن، آنها را برای کسانی که از تورم در نواحی مختلف رنج می برند، به گزینه ای جذاب تبدیل کرده است.

کاربرد کامپرشن تراپی در فیزیوتراپی

نکاتی برای استفاده از کامپرشن تراپی

  • برای پوشیدن جوراب های فشرده سازی، جوراب را در پایین پا فشرده کرده و مانند جوراب شلواری بالا بکشید.
  • برای کمک به پوشیدن این جوراب ها، از دستکش های لاستیکی یا سیلیکونی استفاده کنید تا جوراب را بهتر با دست بگیرید. سپس پای خود را به داخل آن بلغزانید.
  • در مورد میزان فشرده سازی و مدت زمان مناسب پوشیدن جوراب طبی با پزشک خود مشورت کنید.
  • در طول شب، جوراب یا ساق فشرده سازی نپوشید.
  • برای ریکاوری بهتر بعد از فعالیت ورزشی از آن استفاده کنید.

سخت ترین قسمت در مورد درمان با کامپرشن تراپی، استفاده از لوزام آن است. همانطور که مشخص است، آنها سفت هستند و پوشیدن آنها بسیار دشوار است.

بیشتر بخوانید : ریکاوری آسیب ورزشی در شیراز و دیدگاه مثبت در درمان

در آخر

کامپرشن تراپی یک درمان ایمن و موثر برای عاضه های مختلف است. این روش درمانی با بهبود جریان و گردش خون، خطر ابتلا به لخته شدن خون و سایر عوارض جانبی را کاهش می دهد.

در برخی موارد، کامپرشن تراپی تنها گزینه درمانی است. قبل از شروع کامپرشن تراپی حتما در مورد مناسب بودن آن برای شرایط خاص خود با پزشک خود مشورت کنید.

مجید حسن بیگی فیزیوتراپیست و عضو انجمن فیزیوتراپی ایران در شیراز، ارائه کننده خدمات فیزیوتراپی در شیراز. برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با کلینیک فیزیوتراپی مهراز، با شماره تلفن 09010384525 تماس بگیرید.

آدرس کلینیک فیزیوتراپی مهراز: شیراز، خیابان اردیبهشت غربی، تقاطع خیابان فلسطین (باغشاه) و اردیبهشت، ساختمان امیران، طبقه 4

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص و درمان انواع بیماری های مفصلی، عضلانی، اسکلتی و ستون فقرات از جمله دیسک کمر، دیسک گردن، ساییدگی ها، پوکی استخوان و درمان های آرتروز زانو و درمان های طب سوزنی ، لیزر درمانی، شاک ویو تراپی و انجام تست نوار عصب و عضله در کلینیک دکتر زهره عشقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و ارتوپدی در شیراز

روزهای کاری

هر روز هفته شنبه الی چهارشنبه 

صبح ها ساعت 9 تا 14

عصرها ساعت 16 تا 22

روزهای پنج شنبه

صبح ها ساعت 9 تا 14

روزهای جمعه و تعطیلات رسمی کلینیک تعطیل است