برای انجام خدمات ارتوپدی پا و مچ پا در شیراز می توانید به کلینیک دکتر زهره عشقی متخصص ارتوپدی و طب فیزیکی مراجعه کنید.
پای انسان ساختاری بسیار پیچیده است که در آن 26 استخوان، 33 مفصل و بیش از 100 رباط و ماهیچه با هم کار می کنند تا ترکیب منحصر به فردی از ثبات و انعطاف پذیری حاصل شود.
هر یک از این ساختارهای خاص پا ممکن است دچار مشکل شوند، به ویژه در بزرگسالانی که فعالیت زیادی دارند.
نقش اصلی پا و مچ پا حرکت است. بنابراین، برای پزشک معالج اختلالات پا و مچ پا بسیار مهم است که درک دقیقی از آناتومی و اصول بیومکانیک پا و مچ پا داشته باشد.
پاها و مچ پاها مهم ترین بخش های بدن برای حرکت هستند. درد پا و مچ پا می تواند روی زانوها، باسن و کمر نیز تاثیر گذاشته و نشستن، ایستادن، راه رفتن یا دویدن را دردناک کند.
ارتوپدی پا و مچ پا چیست
ارتوپدی پا و مچ پا یک حوزه تخصصی در پزشکی است که بر درمان مشکلات پا و مچ پا تمرکز دارد.
این مشکلات می تواند شامل مسائلی مانند درد، جراحات و مشکل در حرکت دادن پا و مچ پا باشد.
درمان، بسته به هر مشکل خاص، می تواند شامل ورزش، استفاده از دستگاه های خاص، داروها یا حتی جراحی باشد.
افزایش سن، آسیب های ورزشی یا تصادفات از دلایل این گونه مشکلات هستند.
متخصصان ارتوپدی پا و مچ پا در کلینیک دکتر زهره عشقی شیراز با ارائه درمان هایی برای حرکت بهتر و راحت تر پاها و قوزک ها کیفیت کلی زندگی افراد آسیب دیده را بهبود می بخشند.
متخصص ارتوپدی پا و مچ پا چه عارضه هایی را درمان می کند
متخصصین ارتوپدی در شیراز متخصص در درمان پا و مچ پا، در مورد ارتباط پیچیده این اندام ها با زانو، لگن و ستون فقرات آموزش دیده اند.
از جمله بیماری هایی که متخصصین پا و مچ پا درمان می کنند، عبارتند از:
- نوروم
- شکستگی استرسی
- پلانتار فاشئیت
- خار پاشنه
- انحراف شست (بونیون)
- سزاموئیدیت (درد شست پا)
- التهاب تاندون آشیل
- پیچ خوردگی مچ پا
بسته به نوع و شدت بیماری، درمان با روش های جراحی یا غیر جراحی انجام خواهد شد.
به طور کلی، هدف متخصصان ارتوپدی تلاش برای مدیریت عارضه، بدون استفاده از روش های جراحی است اما در صورت لزوم به جراحی متوسل می شوند.
در این مقاله هشت مشکل شایع در پا و مچ پا را به همراه راه حل های آنها بررسی می کنیم.
1. نوروم
کفش های خیلی تنگ یا پاشنه بلند می توانند اعصاب بین انگشتان پا را فشرده کنند.
فشردگی عصب اغلب، بین انگشتان سوم و چهارم رخ می دهد، عارضه ای که نوروم مورتون نامیده می شود.
نوروم مورتون ضخیم شدن اعصاب متاتارس است. درد تیرکشنده حاد، درد سوزشی یا ضربه ای در متاتارس (متاتارسالژیا) و در انگشتان پا از علائم آن می باشد.
درد به حدی شدید است که تنها با نشستن یا درآوردن کفشها موقتا تسکین می یابد. پس از برداشته شدن فشار از روی پا، درد به سرعت فروکش می کند. حس خزیدن چیزی روی پوست یا بی حسی در انگشتان پا از علائم نوروم مورتون است.
درد، سوزن سوزن شدن و بی حسی ناشی از نوروم را اغلب می توان با استفاده از پدها، یخ، ارتز و پوشیدن کفش هایی با پنجه پهن و پاشنه کوتاه تسکین داد.
2. شکستگی استرسی
شکستگی های استرسی که از آسیبهای ورزشی شدیدتر است، اغلب هنگام زیاده روی در فعالیتهایی مانند دویدن، رقص یا بسکتبال اتفاق می افتد.
ماهیچه های خسته، استرس را به استخوان منتقل می کنند. با یک ترک کوچک استخوان مو بر میدارد و این خود باعث درد شدید می شود.
وارد شدن نیروی زیاد و مکرر می تواند باعث آسیب میکروسکوپی به استخوان های پا شود. دلیل شکستگی های حاد معمولاً یک آسیب تروماتیک خاص است اما شکستگی های استرسی نتیجه ضربه های مکرر در طول زمان هستند.
اگر استخوان ها و عضلات حمایت کننده از آن ها، بین جلسات تمرینی، زمان لازم برای بهبودی را نداشته باشند، ممکن است ترک های کوچکی در استخوان ها ایجاد شود.
پس از تغییر میزان فعالیت بدنی معمول نیز احتمال شکستگی های استرسی به وجود می آید، برای مثال، افزایش ناگهانی فعالیت یا تغییر سطح تمرین ها هر دو می توانتد باعث این نوع آسیب شوند.
اگرچه احتمال شکستگی های استرسی در هر قسمتی از پا وجود دارد، اما اغلب در متاتارس دوم و سوم یا استخوان های بلند انگشت پا ایجاد میشوند.
استراحت، معمولاً در عرض 6 تا 8 هفته، فرصت بهبود را به استخوان ها می دهد.
3. خار پاشنه
خار پاشنه، رشد استخوانی روی استخوان پاشنه پا است. تجمع رسوبات کلسیم در کف استخوان پاشنه، خصوصا پس از استراحت طولانی، باعث درد می شود.
احتمال ایجاد خار پاشنه با زیاد دویدن، پریدن یا دویدن زیاد افزایش می یابد.
خار پاشنه با تجمع رسوبات کلسیم در کف استخوان پاشنه ایجاد می شود.
خارهای پاشنه خود دردناک نیستند اغلب، اما با تحریک فاسیای کف پا، امتداد قوس پا و پاشنه را دردناک می کنند.
کشش فاسیای کف پا، رباط حمایت کننده از قوس پا، مفید خواهد بود.
درمان خار پاشنه اغلب با داروهای ضد التهابی بدون نسخه، کمپرس سرد و کشش های روزانه انجام می شود.
برای تسکین درد در موارد شدید، با جراحی خار استخوانی برداشته شده یا فاسیای کف پا رها می شود.
بیشتر بخوانید : درمان خار پاشنه در شیراز
4. بونیون
این برجستگی استخوان و بافت در پایه شست پا زمانی ایجاد می شود که مفصل متصل کننده شست به پا از جای خود خارج شود.
بونیون برای بسیاری از مردم اغلب هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. این برجستگی ها اغلب نشانه تغییر در ساختار استخوانی پا هستند. فشار ناشی از کفش های تنگ یا باریک روی انگشت شست پا باعث خم شدن آن می شود.
به طور کلی پیشگیری از بونیون راحت تر از درمان آن است. پوشیدن کفش های مناسب و اندازه که به انگشتان پا فضای زیادی می دهند، کمک زیادی به پیشگیری از این عارضه می کند.
علت بیشتر موارد بونیون، کفش های پنجه باریک و پاشنه بلند می باشد، هرچند وراثت نیز نقش کمی دارد.
در صورت عدم درمان بونیون، درد آنقدر شدید می شود که توانایی راه رفتن فرد را محدود می کند.
بونیون ها در افرادی که پاهایشان ساختار متفاوتی دارد سریعتر رشد می کنند. یک برآمدگی بزرگ در ناحیه شست پا علاوه بر ایجاد درد، پیدا کردن کفش مناسب را نیز مشکل می کنند.
بونیون ها بدون جراحی از بین نمی روند، اما این بدان معنا نیست که جراحی همیشه بهترین گزینه است.
با برخی از دستگاه های ارتوتیک تخصصی می توان پیشرفت این عارضه را کاهش داد و درد این بیماران را از بین برد.
خوشبختانه، درمان هایی مانند یخ، پد های طبی پا که بدون نسخه پزشک نیز در دسترس هستند و پوشیدن کفش هایی با پنجه پهن تر اغلب درد را تسکین می دهند.
5. سزاموئیدیت
استخوان کُنجدی یا استخوان سزاموئید – دو استخوان نخودی شکل که در میان تاندون زیر سینه پا قرار گرفته اند – به حرکت عادی انگشت شست پا کمک می کند.
فعالیت هایی مانند دویدن و گلف که بر روی سینه پا فشار می آورند، می تواند به استخوان ها، تاندون ها یا بافت اطراف آسیب برساند.
می توان با استفاده از پدها، بانداژ پا یا چسب های طبی، فشار روی سزاموئید ها را کاهش داد و با داروهای ضد التهابی درد و تورم را کمتر کرد.
6. تاندونیت آشیل
آشیل که بزرگترین تاندون بدن است، دو ماهیچه اصلی ساق پا را به استخوان پاشنه پا متصل می کند.
تاندون در امتداد پشت مچ پا قرار دارد و به دلیل استفاده مکرر و زیاد از این ناحیه، مستعد ملتهب شدن است. به این عارضه تاندونیت آشیل می گویند که با درمان تاندونیت مچ پا قابل درمان است.
افراد مبتلا به تاندونیت آشیل، پس از ایجاد التهاب و آسیب مکرر به مرور زمان، بیشتر در معرض پارگی جزئی یا کامل آشیل قرار می گیرند.
این آسیب می تواند در اثر ضربه ناگهانی نیز رخ دهد. اگر فرد صدای پارگی را بشنود یا پاره شدن آن را حس کند و پس از پریدن و فرود آمدن، در پاشنه احساس درد کند، احتمالا تاندون آشیل او پاره شده است.
تاندون کشیده شده آشیل، در صورت شروع ناگهانی یک فعالیت شدید مانند شروع یک برنامه ورزشی بلندپروازانه، ممکن است ضخیم، ملتهب، متورم یا دردناک شود.
سفتی عضلات ساق پا نیز مشکل ساز خواهد شد. درد اغلب پس از توقف تمرینات سنگین و شروع یک برنامه تمرینی سبک، مانند دوچرخه سواری، الیپتبکال یا شنا، به همراه انجام حرکات کششی و تقویت ساق پا کاهش می یابد.
یک متخصص پا و مچ پا با انجام معاینه فیزیکی یا تجویز MRI می تواند ماهیت و وسعت آسیب را تعیین کند.
7. پلانتار فاشئیت
آیا در اولین قدمی که پس از بیدار شدن از خواب بر میدارید، پایتان ناگهان درد می گیرد؟ احتمالاً دچار التهاب کف پا هستید، یعنی التهاب نوار بافتی – فاسیا – که انگشتان پا را به پاشنه پا متصل می کند.
ورزش های پر فشار، اضافه وزن و کارهایی که نیاز به راه رفتن یا ایستادن روی سطوح سخت دارند، احتمال التهاب کف پا را افزایش می دهند.
پا و ساق پایتان را مکررا دراز کنید و برای کشش فاسیای کف پا، استفاده از آتل شبانه را هنگام خواب در نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی پا در شیراز
8. پیچ خوردگی مچ پا
حدود 25000 نفر هر روز دچار رگ به رگ شدن یا پیچ خوردگی مچ پا می شوند.
رباط ها نوارهایی از بافت همبند هستند که با اتصال استخوان ها به یکدیگر، ثبات و استحکام مفاصل را فراهم می کنند.
رباط ها در مچ پا، مانع از حرکت بیش از حد مفصل از سمتی به سمت دیگر می شوند. در پیج خوردگی های پا، یک یا چند رباط کشیده یا پاره شده است.
پیچ خوردگی مچ پا مانند شایع ترین آسیب های پا و مچ پا، بر رباط سندسموتیک، که از زانو به پایین ساق و مچ پا کشیده شده، تاثیر می گذارد.
اگرچه بیشتر پیچ خوردگی های جزئی بوده و با استراحت و قرار دادن یخ بر روی آن بهبود می یابند، در صورت ادامه دار شدن تورم و درد، دریافت کمک های پزشکی ضروری است.
در واقع، بدون درمان رها شدن پیچ خوردگی های متوسط و شدید، به مرور زمان باعث ضعف مچ پا و حتی پیچ خوردگی های مکرر یا آسیب های دیگر به مچ پا می شود. پیچ خوردگی مکرر مچ پا، آن را مستعد ابتلا به آرتریت می کند.
در چنین شرایطی یا در صورت وجود تورم یا بدشکلی شدید، با پزشک صحبت کنید.
در پیج خوردگی های خفیف، معمولا با استفاده از پروتکل RICE – استراحت، یخ، فشرده سازی و بالا نگه داشتن پا – بهبودی کامل حاصل می شود.
جراح ارتوپدی پا در شیراز
آنها پزشکان آموزش دیده هستند
جراحان ارتوپدی پا و مچ پا در کلینیک دکتر عشقی شیراز، متخصصین مراقبت از پا هستند که به عنوان پزشک (MDs و DOs) آموزش دیده اند.
این بدان معناست که جراحان ارتوپدی پا و مچ پا در کلینیک دکتر عشقی شیراز پس از به پایان رساندن تحصیل در دانشکده پزشکی، بوردهای تخصصی را برای صدور گواهینامه گذرانده اند و می توانند مشکلات پا و مچ پا را به عنوان بخشی از سلامت کل بدن درمان کنند.
کار آنها بسیار تخصصی است
جراحان ارتوپدی پا و مچ پا کلینیک دکتر زهره عشقی شیراز در کار خود بسیار متخصص هستند. آنها علاوه بر 4 سال دانشکده پزشکی، 5 سال آموزش دستیاری در جراحی ارتوپدی به اضافه 1-2 سال آموزش پیشرفته در مراقبت از پا و مچ پا را می گذرانند.
آنها فقط عمل جراحی نمی کنند
جراحان ارتوپد پا و مچ پا در کلینکی دکتر زهره عشقی شیراز فقط جراح نیستند، آنها مشکلات را تشخیص داده و پا و مچ پا را هم با روش های جراحی و هم با روش های غیر جراحی درمان می کنند.
جراح ارتوپد پا و مچ پا می تواند برای هر نوع مشکل پا درمان های مورد نیاز را ارائه دهد.
آنها می دانند که چگونه موارد پیچیده را درمان کنند
جراحان ارتوپد پا و مچ پا در درمان موارد پیچیده متخصص هستند. آنها با مهارت گسترده و دانش تخصصی خود، درمان مناسب را خیلی زود ارائه داده و درد و هزینه ها را به حداقل می رسانند.
همانطور که احتمال ایجاد نقص در دستگاه هایی با بالاترین فناوری نیز وجود دارد، نقص در عملکرد داخلی پاها – یا نیازهای شدید بیرونی– نیز می تواند باعث آسیب شود.
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7