التهاب تاندون یا تاندونیت – طناب های رشته ای ضخیمی که عضله را به استخوان متصل می کند – باعث درد و حساسیت در خارج از مفصل می شود.
با وجود اینکه التهاب تاندون می تواند در هریک از تاندون ها رخ دهد، اما بیشتر در اطراف شانه ها، آرنج ها، مچ دست ها، زانوها و پاشنه ها شایع است.
برخی از نام های رایج برای مشکلات التهابی مختلف عبارت اند از:
در اغلب موارد، التهاب تاندون می تواند با استراحت، درمان های غیر جراحی طب فیزیکی و توانبخشی و مصرف دارو با موفقیت درمان شود. در صورتی که التهاب تاندون، شدید بوده و منجر به پارگی تاندون شود، ممکن است نیاز به جراحی باشد.
برای درمان التهاب تاندون یا تاندونیت در شیراز زیر نظر متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز با کلینیک دکتر زهره عشقی تماس بگیرید.
نشانه ها و علائم التهاب تاندون ، در نقطه اتصال تاندون به استخوان خود را نشان داده و معمولا شامل موارد زیر است:
زمان مراجعه به پزشک
در اغلب موارد، التهاب تاندون به اقدامات مراقبتی پاسخ می دهد. در صورت تداوم علائم و تداخل آن با فعالیت های روزانه به مدت بیش از چند روز، به پزشک مراجعه کنید.
اگرچه التهاب تاندون ممکن است در اثر آسیب ناگهانی رخ دهد، اما این عارضه بیشتر ناشی از تکرار یک حرکت معین در طول زمان است. اغلب افراد به این خاطر دچار التهاب تاندون می شوند که شغل یا سرگرمی آن ها شامل حرکات مکرر است که تاندون ها را متحمل فشار می کند.
استفاده از تکنیک مناسب، خصوصا در زمان انجام حرکات ورزشی مکرر یا فعالیت های شغلی اهمیت دارد. تکنیک نامناسب می تواند فشار زیادی به تاندون وارد کرده و منجر به التهاب تاندون شود.
فاکتورهای ریسک ابتلا به التهاب تاندون شامل سن، اشتغال در حرفه های به خصوص یا شرکت در ورزش های خاص است.
سن
با افزایش سن، انعطاف تاندون ها کاهش یافته و به سادگی آسیب می بینند.
شغل
التهاب تاندون در افرادی که شغل های آن ها مستلزم موارد زیر است، شایع تر است:
بازی های ورزشی
در صورت شرکت در بازی های ورزشی که شامل حرکات مکرر است، خصوصا اگر تکنیک صحیح استفاده نشود، احتمال ابتلا به التهاب تاندون افزایش می یابد. این ورزش ها شامل موارد زیر هستند:
بدون درمان مناسب، التهاب تاندون می تواند ریسک پارگی تاندون را افزایش دهد – عارضه ای جدی تر که گاها نیاز به جراحی دارد.
در صورتی که التهاب تاندون، هفته ها یا ماه ها ماندگار شود، ممکن است عارضه ای به نام تاندونیت ایجاد شود. این عارضه شامل تغییر و تحلیل در تاندون و رشد عروق خونی جدید و غیر طبیعی است.
به منظور کاهش احتمال التهاب تاندون ، لازم است از موارد زیر پیروی کنید:
تشخیص
معمولا پزشک می تواند التهاب تاندون را طی معاینه فیزیکی تشخیص دهد.
هدف از درمان التهاب تاندون ، کاهش درد و التهاب است. اغلب اوقات، مراقبت شخصی از التهاب تاندون –شامل استراحت، استفاده از یخ درد کاهش می یابد .
در صورتی که با این اقدامات درد از بین نرود
به پزشک متخصص مراجعه کنید
پزشک با معاینه و شرح حال دقیق به تشخیص قطعی میرسد و با روشهای زیر درمان را آغاز میکند
برای التهاب تاندون، پزشک، این داروها را تجویز می کند
داروهای ضد التهابی که می تواند ناراحتی مربوط به التهاب تاندون را برطرف کند. کرم های موضعی با خاصیت ضد التهابی نیز می تواند در کاهش درد موثر باشد و البته اثرات جانبی احتمالی مصرف داروهای خوراکی ضد التهابی را نیز ندارد.
کورتیکواسترویید. گاهی اوقات پزشک، یک داروی کورتیکواسترویید را در اطراف تاندون تزریق می کند تا التهاب تاندون را برطرف کند. تزریق کورتیزون، التهاب را کاهش داده و به تسکین درد کمک می کند.
کورتیکواستروییدها در التهاباتی که بیش از سه ماه به طول می انجامد، توصیه نمی شود، زیرا تزریق های مکرر ممکن است تاندون را تضعیف کرده و ریسک پارگی تاندون را افزایش می دهد.
پلاسمای غنی از پلاکت (PRP). درمان PRP شامل نمونه گیری خون و چرخاندن آن به منظور جداسازی پلاکت ها و دیگر فاکتورهای ترمیم کننده است.
سپس محلول حاصل به ناحیه ملتهب تزریق می شود. اگرچه هنوز برای تعیین کاربردها و تکنیک های بهینه به تحقیقات بیشتر نیاز است، اما تاثیر تزریق PRP در ناحیه ملتهب، در درمان بسیاری از عارضه های مزمن تاندون، امیدوارکننده بوده است.
فیزیوتراپی
در برخی افراد، برنامه اختصاصی شامل تمرینات مخصوص کششی و تقویتی برای واحد عضله-تاندون آسیب دیده، می تواند موثر واقع شود.
برای مثال، نشان داده شده است انقباض عضله در حالی که از درازا کشیده می شود، درمانی موثر برای بسیاری از عارضه های مزمن تاندون بوده و هم اکنون به عنوان اولویت درمانی به حساب می آید.
در مواقعی که فیزیوتراپی نمی تواند علائم را کاهش دهد، ممکن است پزشک، موارد زیر را پیشنهاد دهد:
برای درمان التهاب تاندون، استراحت، یخ، فشار و بالا بردن را به خاطر بسپارید. این روش به تسریع بهبود و پیشگیری از مشکلات آتی کمک می کند.
شما می توانید سایر فعالیت ها و تمرین هایی را که به تاندون آسیب دیده فشار وارد نمی کنند، انجام دهید.
اگرچه استراحت، جزء کلیدی در درمان التهاب تاندون است، عدم فعالیت به مدت طولانی می تواند باعث سفتی در مفاصل شود. پس از چند روز استراحت، مفصل را به آرامی در محدوده حرکتی خود حرکت دهید تا انعطاف پذیری آن حفظ شود.
شما می توانید لیستی شامل موارد زیر بنویسید:
در التهاب تاندون، برخی سوالات اساسی که می توان از پزشک پرسید، عبارت اند از:
در طول معاینه فیزیکی، پزشک، نقاط حساس اطراف ناحیه درگیر را بررسی خواهد کرد. مکان دقیق درد می تواند به تعیین علت عارضه کمک کند.
پزشک، مفصل درگیر را به جهات مختلف نیز جا به جا خواهد کرد تا به این طریق، علائم و نشانه های موجود را بررسی کند.
سوالاتی که ممکن است پزشک بپرسد:
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانخبشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی در شیراز، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با اطلاعات صفحه تماس با ما و مطب ارتباط برقرار کنید.
این پست آخرین بار ویرایش شد در 25 دی 1400 10:00
درد لگن یا درد ناحیه پایین شکم در زنان بسیار شایع است و علل زیادی…
وزن بدن نقش مهمی در سلامت زانو دارد، بهویژه زمانی که صحبت از بیماریهایی مانند…
کمر درد مشکلی رایج است که افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار میدهد،…
من 65 ساله هستم و کمر درد دارم. آیا باید نگران باشم؟ بله 5 تا…
درد مفصل آرنج میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و بر فعالیتهای روزانه مثل…
آرتروز زانو یک بیماری فرساینده مفصل است که با درد زانو، سفتی و کاهش قدرت…