شنبه تا چهارشنبه صبح و عصر

پنج شنبه صبح

شیراز

شهر شیراز

ویرایش محتوا
درباره ما

کلینیک تخصصی دکتر زهره عشقی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی شامل تشخیص و درمان بیماری های عضلانی، اسکلتی و مفاصل، دیسک و ستون فقرات به همراه تشخیص و درمان پوکی استخوا و آرتروژ زانو، انجام تست نوار عصب و عضله و درمان های تخصصی از جمله طب سوزنی، لیزر درمانی و شاک ویو تراپی به همراه سایر درمان های تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی. در کلینیک دکتر زهره عشقی خدمات ارتوپدی در شیراز نیز زیر نظر پزشک متخصص و با تجهیزات پیشرفته ارائه می گردد.

با ما تماس بگیرید

ارتوپدی کمر در شیراز | دکتر ارتوپد کمر شیراز

ارتوپدی کمر در شیراز | دکتر ارتوپد کمر شیراز

بر اساس یک مطالعه اپیدمیولوژیک، 80 درصد بزرگسالان در طول زندگی خود از کمردرد رنج می برند. اگر از کمردرد رنج می برید، در این راهنما می توانید درباره علل شایع کمردرد و اینکه چگونه متخصص و دکتر ارتوپد کمر در شیراز می‌تواند به شما کمک کند، اطلاعاتی کسب کنید.

طبق آمار، بیش از 16 میلیون بزرگسال کمردرد مداوم یا مزمن دارند. در نتیجه، این افراد قادر به انجام برخی از فعالیت‌های روزمره خود نیستند.

منظور از کمر درد چیست؟

هر نوع درد در ناحیه زیر گردن تا پایین کمر و ستون فقرات به صورت خفیف تا متوسط و یا حتی مزمن ایجاد شود و به خصوص دردهای ادامه داری باشند که با استراحت و خواب شبانه برطرف نشوند را میتوان از جمله موارد قابل توجه در کمر درد دانست.

درد متوسط معمولا دردی ثابت یا ناگهانی، تیرکشنده و طاقت‌فرسا است. دلایل مختلفی مانند تصادف، وضعیت بدنی نامناسب، بلند کردن جسم سنگین یا اختلالات التهابی می‌توانند باعث کمردرد شوند.

در صورتی که کمر درد ناگهانی و بسیار شدید برای شما به وجود آمد و این درد در بازه زمانی کوتاه مدت کاهش پیدا نکرد فورا به یک اورژانس یا یک متخصص داخلی یا ارتوپد مراجعه کنید.

دکتر ارتوپد کمر چه کاری می‌تواند برای درمان کمردرد انجام دهد؟

کمردرد دومین علت شایع ناتوانی شغلی و عدم حضور در محل کار است. زمین خوردن و فتق دیسک هر دو می توانند باعث کمردرد شوند، اما دلایل کمتر شناخته شده دیگری نیز برای کمردرد وجود دارد.

اکثر مبتلایان به درد کمر مزمن برای تسکین درد خود به داروها، پدهای گرمایشی و ماساژ روی می آورند.

دلایل کمر درد از زبان متخصص ارتوپد کمر

علت کمر درد دکتر ارتوپد

کشیدگی در عضلات کمر

در بیشتر موارد، دلیل کمردرد کشیدگی است. فعالیت‌های روزانه مانند بلند کردن یک جسم سنگین، بلند کردن یک جسم به روش نامناسب و یک حرکت ناگهانی ممکن است باعث کشیده شدن کمر و کمردرد شود.

تنش در عضلات، صدمات، فشار بیش از حد در حین ورزش، زمین خوردن، شکستگی، تنش یا اسپاسم عضلانی از دلایل احتمالی کشیدگی در ناحیه کمر هستند.

وضعیت بدنی نامناسب

وضعیت بدنی نامناسب هم می‌تواند باعث ایجاد یا تشدید کمردرد شود. نامناسب بودن وضعیت بدنی، فقط قوز کردن یا خم شدن پشت میز نیست.

وضعیت بدنی نامناسب همچنین می‌تواند انداختن وزن روی یک پا هنگام ایستادن، یا عقب دادن باسن و ایجاد قوس در پایین کمر هنگام راه رفتن باشد.

اگر بدن گاهی در این حالات قرار بگیرد، مشکلی ایجاد نخواهد شد، اما قرارگیری طولانی مدت بدن در این وضعیت ها می تواند فشار روی عضلات و رباط های اطراف ستون فقرات کمری را افزایش دهد.

تاثیر استرس بر درد کمر

هنگام استرس الگوی تنفس تغییر می‌کند. این به نوبه خود باعث ایجاد فشار و تنش در قسمت میانی کمر خواهد شد.

قوس در ناحیه شانه‌ها، تمام قسمت بالایی و میانی کمر را دردناک می‌کند. کمردرد حتی به دنبالچه و نیمه تحتانی عضلات پشت نیز کشیده می‌شود.

این عضلات بر انعطاف پذیری و وضعیت بدنی تأثیر می گذارند.

سنگ کلیه

بیماری‌های کلیوی ممکن است باعث کمردرد شوند، زیرا محل قرار گیری کلیه‌ها در بدن تقریبا در میانه کمر و به سمت پشت بدن است. سنگ‌های کلیه قطعات کوچکی از کلسیم شکل گرفته در کلیه‌ها هستند.

بسیاری از افراد سنگ کلیه دارند و نمی‌دانند، اما سنگ‌های کلیوی بزرگ‌تر که اندازه آنها به مرور بیشتر می شود، هنگام عبور از حالب باریک، درد طاقت‌فرسایی را ایجاد می‌کنند.

پوکی استخوان

درمان کمر درد در اثر پوکی استخوان

پوکی استخوان که به آن “بیماری استخوان شکننده” نیز می‌گویند، می‌تواند استخوان را تدریجا ضعیف کرده و آنها را مستعد شکستن کند.

برخی فکر می‌کنند که پوکی استخوان بیماری زنان مسن است. با اینکه پوکی استخوان بیشتر در میان زنان مسن مشاهده می‌شود، اما مردان نیز به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.

با کاهش تراکم یا چگالی استخوان‌ها، احتمال شکستن آنها بیشتر خواهد شد. ممکن است استخوان‌های کمر حتی بدون هیچ آسیب آشکاری بشکنند و باعث کمردرد شوند.

سایر دلایل کمر درد

از دلایل دیگر کمردرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرطان ستون فقرات
  • عفونت مثانه، ستون فقرات، لگن یا کلیه
  • زونا
  • اختلالات خواب
  • سندرم دم اسبی
  • سل
  • اسپوندیلولیستزیس یا لغزش مُهره

علائمی که نیاز به مراجعه به پزشک ارتوپد را نشان می‌دهند

 در بیشتر موارد، کمردرد فروکش کرده و به مرور زمان خود به خود برطرف می‌شود، در برخی موارد خاص، حتما باید برای درمان کمردرد به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. علائم زیر نشان دهنده نیاز به مراجعه به پزشک ارتوپد هستند:  

  • التهاب یا تورم کمر
  • تب
  • ادامه پیدا کردن کمردرد و تشدید آن با گذشت زمان
  • بی‌حسی یا گزگز در پاها
  • بهتر نشدن کمردرد با استراحت
  • کاهش وزن
  • از دست دادن کنترل روده
  • مشکل در ادرار کردن
  • احساس بی حسی در اطراف اندام تناسلی، باسن یا مقعد
  • کمردرد پس از زمین خوردن یا هر آسیب دیگر

8 عامل خطرزا برای کمردرد

کمر درد در اثر چاقی

هشت عامل خطرزایی که شانس ابتلا به کمردرد را افزایش دهند، عبارتند از:

  1. سن : اکثر بیماران با افزایش سن، دچار کمردرد می شوند. احتمال ابتلا به پوکی استخوان و در نتیجه شکستگی بیشتر خواهد شد. علاوه بر این، با افزایش سن به دلیل فرسایش غضروف ها و کاهش کشش ماهیچه‌های اطراف مهره‌ها، احتمال ایجاد تنگی نخاعی افزایش می‌یابد.
  2. تناسب اندام : احتمال بروزکمردرد برای افراد با بدن های نامتناسب بیشتر است. عضلات ضعیف شکم نمی توانند به خوبی از ستون فقرات حمایت کنند.
  3. بارداری : تغییرات لگن ناشی از افزایش وزن بارداری می تواند به کمر آسیب بزند. برای برخی از افراد، این مشکل بعد از زایمان از بین نمی رود.
  4. چاقی : اضافه وزن می تواند باعث کمردرد شود.
  5. ژنتیک : برخی بیماری های ارثی باعث کمردرد می‌شوند. در اسپوندیلیت آنکیلوزان، یک شکل ژنتیکی آرتریت، در اثر جوش خوردن مفاصل ستون فقرات، فرد دچار کمردرد می شود.
  6. خطرات مرتبط با شغل : بلند کردن و هل دادن اجسام سنگین می تواند باعث آسیب کمر شود. کارهای پشت میز نشینی به دلیل قرارگیری بدن در وضعیت نامناسب یا حمایت ناکافی از کمر، از دلایل کمردرد هستند.
  7. بیماری روانی : اضطراب و افسردگی می‌تواند نحوه درک فرد از درد را تغییر دهد. علاوه براین، درد مزمن می تواند منجر به ایجاد مشکلات روانی شده و به طرق مختلف بر بدن تأثیر بگذارد.
  8. اضافه بار کوله پشتی : کوله پشتی‌های سنگین عضلات کمر کودکان را تحت فشار قرار می دهند. وزن کوله پشتی نباید بیش از 20 درصد وزن بدن کودک باشد.

ارتوپدی کمر در شیراز

ارتوپدی کمر در شیراز

سالانه بیش از سه میلیون نفر دچار کمردرد می شوند. میزان ابتلا به کمردرد در میان مردان و زنان برابر است. بیماران ممکن است درد مداوم یا شدیدی را تجربه کنند که آنها را از حرکت باز می‌دارد.

از نظر دکتر زهره عشقی دکتر ارتوپد شیراز دو دسته کمردرد وجود دارد:

  1. درد نیمه حاد در پایین کمر : این درد 4 تا 12 هفته طول می کشد و با مداخلات غیر جراحی برطرف خواهد شد.
  2. کمردرد مزمن : درد حتی پس از دریافت درمان اولیه، سه ماه یا بیشتر ادامه می یابد. حدود 20 درصد از بیماران دچار این نوع درد مزمن هستند.

مرحله اول: قبل از مراجعه به متخصص ارتوپد کمر، به متخصص داخلی یا متخصص ارتوپد مراجعه کنید

هر بیمار باید قبل از مراجعه به جراح ارتوپد ستون فقرات به متخصص ارتوپدی مراجعه کند.

پزشک ارتوپدی ابتدا برای شناسایی علت بیماری یک معاینه پزشکی انجام می‌دهد.

پزشک برای کمردرد غیرمزمن (12 هفته و کمتر) داروهایی را تجویز می‌کند، مانند مسکن‌ها، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، ضد تشنج‌ها و ضد محرک‌ها.

علاوه بر این، ممکن است مراقبت‌های کایروپراکتیک یا فیزیوتراپی کمر به عنوان یک گزینه درمانی خط اول تجویز شود.

کایروپراکتیک‌ها متخصصانی هستند که از توان دست و حرکت دادن ستون فقرات برای تسکین درد استفاده می‌کنند.

فیزیوتراپیست‌ها و متخصص طب فیزیکی و توانبخشی از تکنیک هایی مانند کشش، ماساژ، دستکاری عضلات و بیوفیدبک برای تسکین درد و مشکلات حرکتی استفاده می‌کنند.

در صورت عدم تسکین درد با این درمان‌ها، متخصص ارتوپد بیمار را به یک جراح ارتوپدی ارجاع می دهد و یا اگر خود تخصص‌های لازم را داشته باشد درمان را آغاز می‌کند.

مرحله دوم: مراجعه به یک پزشک ارتوپدی کمر درد در شیراز

متخصص ارتوپدی کمر درد در شیراز

تخصص جراحان ارتوپد تشخیص و درمان اختلالات استخوان ها، مفاصل، ماهیچه‌ها، رباط‌ها و تاندون‌ها است.

این متخصصان برای تهیه یک برنامه درمانی، آزمایش‌های زیر را تجویز می کنند:

  • عکسبرداری اشعه ایکس : با این روش تصویربرداری، استخوان های شکسته و مهره های آسیب دیده شناسایی می‌شوند. همچنین انحرافات یا شکستگی‌های ساختاری و مهره ای قابل تشخیص است.
  • توموگرافی کامپیوتری (CT) : این تصویربرداری به جراحان ارتوپد کمک می‌کند تا آسیب بافت نرم را شناسایی کنند. سی تی اسکن برآمدگی دیسک ها، تنگی نخاع، پارگی دیسک، تومورها و .. را نشان می‌دهد.
  • میلوگرام ها : این آزمایش، تصاویر رادیوگرافی و سی تی اسکن را بهبود می‌بخشد. با تزریق رنگ کنتراست به ستون فقرات، هرگونه فشردگی در ستون فقرات و اعصاب در سایر آزمایش‌ها بهتر نشان داده می‌شود.
  • دیسکوگرافی : جراحان در صورت مشخص نشدن علت کمردرد با سایر آزمایش‌ها، از این روش تشخیصی استفاده می‌کنند. پزشکان یک رنگ کنتراست را به ناحیه دردناک ستون فقرات تزریق می‌کنند. فشار مایع علائم را برای شناسایی دیسک های آسیب دیده باز تولید می‌کند. این اطلاعات در مورد بیمارانی که به علت عدم موفقیت درمان‌های مرسوم به جراحی کمر نیاز دارند، مفید خواهد بود.
  • تصویربرداری ام آر آی (MRI) : در این آزمایش از نیروی مغناطیسی برای تولید تصاویری از بافت نرم، ماهیچه‌ها، تاندون‌ها و عروق خونی استفاده می‌شود.
  • الکترودیاگنوستیک : این روش ها شامل الکترومیوگرافی، مطالعات هدایت عصبی و مطالعات پتانسیل برانگیخته است. با این روش های تشخیصی می‌توان ضعف‌های عضلانی ناشی از مشکلات عصبی را تشخیص داد.
  • اسکن استخوان : دکتر ارتوپد کمر از اسکن استخوان برای تشخیص و کنترل عفونت‌ها، اختلالات ارتوپدی و شکستگی‌ها استفاده می‌کند. مقدار کمی از مواد رادیواکتیو تزریق می شود تا در استخوان ها جمع گردد. پس از آن، آنها برای شناسایی هرگونه بی نظمی متابولیسم استخوان از تصاویر عکس می‌گیرند.
  • سونوگرافی : در این آزمایش از امواج صوتی با فرکانس بالا برای عکسبرداری از داخل بدن استفاده می شود. سونوگرافی پارگی رباط، ماهیچه و تاندون را نشان می‌دهد.
  • آزمایش خون : غربالگری با آزمایش خون، عفونت، التهاب و آرتروز را شناسایی می‌کند.

بیشتر بخوانید : درمان دیسک کمر در شیراز

نتیجه‌گیری و کلام پایانی

کمردرد مشکل رایجی است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. در بیشتر موارد، مشکل جدی نیست و به مرور زمان بهبود می یابد. با این حال، در صورت مداوم بودن کمردرد، باید برای تشخیص علت اصلی درد و درمان مناسب و دریافت مراقبت های پزشکی به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.

دلیل کمردرد بسیاری از افراد وضعیت بدنی نامناسب است و آنها این را نمی دانند. از این رو، معمولاً برای جلوگیری از کمردرد، اصلاح وضعیت بدنی ضرورت دارد.

اگر در شیراز زندگی می‌کنید برای معاینه، تشخیص، درمان و مراقبت های بعدی میتوانید به دکتر ارتوپد کمر دکتر زهره عشقی مراجعه کنید تا اقدامات لازم را برای هر گونه مشکل استخوانی یا مفصلی بیماران از جمله کمردرد انجام دهند. تلاش ما بر این است که بهترین خدمات را با هزینه‌های مقرون به صرفه به همه بیماران ارائه دهیم.

دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.

آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص و درمان انواع بیماری های مفصلی، عضلانی، اسکلتی و ستون فقرات از جمله دیسک کمر، دیسک گردن، ساییدگی ها، پوکی استخوان و درمان های آرتروز زانو و درمان های طب سوزنی ، لیزر درمانی، شاک ویو تراپی و انجام تست نوار عصب و عضله در کلینیک دکتر زهره عشقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و ارتوپدی در شیراز

روزهای کاری

هر روز هفته شنبه الی چهارشنبه 

صبح ها ساعت 9 تا 14

عصرها ساعت 16 تا 22

روزهای پنج شنبه

صبح ها ساعت 9 تا 14

روزهای جمعه و تعطیلات رسمی کلینیک تعطیل است