درد و ناراحتی مفاصل عارضه ای شایع بوده و معمولا در دست، پا، لگن، زانو و مهره ها احساس می شود. این درد می تواند مداوم یا به صورت موقتی باشد. برخی اوقات احساس سفتی، درد یا ناراحتی در مفصل به وجود می آید.
برخی بیماران از یک احساس سوزش، ضربان دار شدن و یا صدای ساییده شدن مفصل شکایت دارند. به علاوه، مفاصل در ابتدای صبح سفت و خشک می شوند اما کم کم شل شده و فرد با حرکت و فعالیت، احساس بهتری خواهد داشت. با این حال فعالیت زیاد هم درد را بدتر می کند.
درد مفاصل می تواند بر عملکرد مفاصل هم تاثیر گذاشته و توانایی فرد برای انجام کارهای اولیه خود را محدود کند. درد مفصلی شدید بر کیفیت زندگی فرد تاثیر می گذارد. درمان نه تنها باید بر رفع درد، بلکه بر فعالیت ها و کارکردهای مفصل هم متمرکز باشد.
درد مفاصل در نقاط مختلفی از بدن احساس می شود. سن، وزن، صدمات و جراحات قبلی، استفاده بیش از حد و سایر عوارض پزشکی همه می توانند علت درد مفاصل باشند. برای تشخیص و درمان درد مفاصل در شیراز می توانید به کلینیک دکتر زهره عشقی، متخصص توانبخشی و درمان فیزیکی مراجعه کنید.
احتمال ابتلا به درد مفاصل در این افراد بیشتر است:
سن نیز فاکتور تاثیرگذاری در سفتی و دردناکی مفاصل به حساب می آید. مفاصل بعد از سال ها استفاده، دچار فرسودگی و پارگی می شوند. این مشکل در سنین میانسالی و یا در سالمندان بروز می کند.
بیشتر بخوانید : دکتر مفاصل در شیراز
علائم درد مفاصل از خفیف تا فلج کننده متغیر هستند. مفاصل بدون غضروف هنگام حرکت روی هم ساییده می شوند. این علائم عبارتند از:
شایع ترین دلایل درد مزمن در مفاصل عبارتند از:
بیشتر بخوانید : نکاتی برای حفظ سلامت مفاصل + تمرینات و تغذیه
اگرچه درمان قطعی برای درد مفاصل وجود ندارد، اما می توان شدت درد را کنترل کرد. برخی دردها با مصرف مسکن های بدون نسخه یا انجام تمرین های ساده روزانه رفع می شوند.
در موارد دیگر هم درد ممکن است سیگنال هایی از یک بیماری باشد که فقط با داروهای تجویزی پزشک یا جراحی برطرف شود.
کسانی که در تمرینات شدید یا فعالیت های جدی ورزشی شرکت می کنند هم شاید لازم باشد آن را کاهش داده و تمرین های روتین کم شدت را شروع نمایند. قبل از شروع یا ادامه برنامه ورزشی با پزشک مشورت نمایید.
اگر سابقه زخم معده، بیماری کلیه یا بیماری کبد دارید با پزشک خود تماس بگیرید تا درباره این روش درمانی با او مشورت نمایید.
اگر این داروها و راهکارها به تسکین درد کمک نکرده باشد، پزشک احتمالا درمان های زیر را توصیه می کند:
به یاد داشته باشید که مصرف دارو، حتی داروهای بدون نسخه هم تاثیرات متفاوتی بر افراد دارند. آنچه برای یکی موثر است می تواند در دیگری بی اثر باشد. هنگام مصرف دارو به دقت دستورالعمل پزشک را رعایت کرده و عوارض جانبی دارو را به وی اطلاع دهید.
اگر درد مفاصل زمان زیادی ادامه داشته و با مصرف دارو، انجام تمرین و یا فیزیوتراپی کمتر نشده، جراحی هم می تواند یک گزینه درمانی باشد. حتما با پزشک مشورت کنید و مطمئن شوید که جراحی تنها راه منطقی برای این درد است.
گزینه های جراحی مختلف موجود عبارتند از:
یک جراح بخشی از استخوان بیمار را برداشته و یک مفصل مصنوعی که از فلز یا پلاستیک ساخته شده را جایگزین آن می کند. این جراحی نتایج بسیار خوبی داشته و بیشتر بیمارانی که از درد های طولانی مدت شکایت داشتند بعد از این نوع جراحی احساس بهتری دارند.
بیشتر بخوانید : ترمیم و درمان آسیب غضروف مفصلی در شیراز
اگر درد باعث شود فعالیت های روزمره زندگی فرد مختل گردد، باید برای حل مشکل به پزشک مراجعه کرد. تشخیص فوری عامل ایجاد درد و شروع درمان برای تسکین درد و حفظ سلامت و کارکرد مفاصل اهمیت زیادی دارد.
شما در صورت مشاهده علائم زیر باید به پزشک مراجعه کنید:
در جلسه ملاقات با پزشک، وی از شما سوالات زیادی می کند تا دلیل درد را پیدا کند. بیمار باید برای پاسخ دادن به پرسش هایی درباره آسیب های قبلی مفصل، زمان شروع درد مفصل، سابقه خانوادگی ابتلا به درد مفاصل آماده باشد و نوع دردی که تجربه می کند را توصیف کند.
برای مشاهده درد در مفصل آسیب دیده و محدودیت حرکت آن یک معاینه انجام می شود. پزشک به علائم آسیب دیدگی احتمالی در اطراف عضلات، تاندون ها و رباط ها دقت می کند.
در صورت لزوم پزشک تصویربرداری اشعه ایکس یا آزمایش خون تجویز می کند. اشعه ایکس فرسودگی مفصل، وجود مایع در مفصل، زائده استخوانی یا سایر مسائلی که منجر به درد مفصل شده است را نشان می دهد.
آزمایش خون نیز برای کمک به تایید تشخیص یا رد سایر بیماری هایی است که باعث ایجاد درد مفاصل شده اند.
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7
این پست آخرین بار ویرایش شد در 7 آبان 1401 09:21
درد لگن یا درد ناحیه پایین شکم در زنان بسیار شایع است و علل زیادی…
وزن بدن نقش مهمی در سلامت زانو دارد، بهویژه زمانی که صحبت از بیماریهایی مانند…
کمر درد مشکلی رایج است که افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار میدهد،…
من 65 ساله هستم و کمر درد دارم. آیا باید نگران باشم؟ بله 5 تا…
درد مفصل آرنج میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و بر فعالیتهای روزانه مثل…
آرتروز زانو یک بیماری فرساینده مفصل است که با درد زانو، سفتی و کاهش قدرت…