کشیدگی پشت ، شامل آسیب به یک عضله یا تاندون است، در حالی که پیچ خوردگی پشت شامل کشیدگی یا پارگی یک رباط است.
مرور اجمالی : پشت انسان، دارای ساختاری پیچیده از استخوان ها و ماهیچه ها است که توسط غضروف ها، تاندون ها و رباط ها حمایت شده و به کمک شبکه ای از عروق خونی و اعصاب تغذیه می شود.
پشت، خصوصا بخش کمری، قسمت اعظم وزن بدن را در هنگام راه رفتن، دویدن، بلند کردن و دیگر فعالیت ها تحمل می کند. به همین دلیل است که آسیب های کمر، خصوصا کشیدگی و پیچ خوردگی شایع است.
کشیدگی چیست ؟ کشیدگی، آسیب به یک ماهیچه یا تاندون است. تاندون ها، نوارهای محکم و رشته ای بافت هستند که ماهیچه را به استخوان متصل می کنند. در کشیدگی پشت، ماهیچه ها و تاندون هایی که از ستون فقرات حمایت می کنند، پیچ خورده، کشیده شده یا پاره می شوند.
پیچ خوردگی چیست ؟ پیچ خوردگی شامل کشیدگی یا پارگی یک رباط است. رباط ها، نوارهای رشته ای از بافت هستند که دو یا بیش از دو استخوان را در محل مفصل به یکدیگر متصل کرده و از حرکت بیش از حد مفصل جلوگیری می کنند.
کشیدگی و پیچ خوردگی پشت و ستون فقرات، چقدر شایع است؟ کشیدگی و پیچ خوردگی، آسیب هایی بسیار شایع بوده و در کنار سردرد و مشکلات کمر، شایع ترین دلیل مراجعه به پزشک است.
کشیدگی باعث آسیب به تاندون یا عضله می شود و پیچ خوردگی پشت باعث پارگی یک رباط می شود. این عارضه به دلیل بلند کردن ناگهانی یک جسم و وارد کردن فشار بیش از اندازه به عضلات است. برای درمان پیچ خوردگی پشت و کشیدگی عضله در شیراز به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی دکتر زهره عشقی مراجعه کنید.
پیچش یا کشش یک عضله یا تاندون می تواند منجر به کشیدگی شود. این عارضه می تواند حاصل بلند کردن ناگهانی و ناصحیح یک جسم یا وارد کردن فشار بیش از حد بر عضلات پشت نیز باشد.
معمولا کشیدگی مزمن ناشی از استفاده بیش از حد از عضلات و تاندون ها پس از حرکت طولانی مدت و مکرر آن ها است.
پیچ خوردگی اغلب پس از افتادن یا پیچش ناگهانی یا ضربه ای به بدن رخ می دهد که مفصل را با فشار از جایگاه طبیعی خود خارج می کند.
تمام این عارضه ها، یک یا بیش از یک رباط را فراتر از محدوده حرکتی طبیعی دچار کشش کرده و منجر به آسیب می شود.
به علاوه، فاکتورهای بسیاری می تواند ریسک ابتلا به کشیدگی یا پیچ خوردگی پشت را در فرد افزایش دهد، از جمله:
بازی های ورزشی که شامل فشار و کشش است، مانند وزنه برداری و فوتبال نیز ریسک آسیب به کمر را افزایش می دهد.
بیشتر بخوانید : التهاب تاندون یا تاندونیت + علائم و درمان
علائم کشیدگی یا پیچ خوردگی عبارت اند از:
در برخی موارد، فرد در زمان آسیب، صدای پاپ شنیده یا ایجاد پارگی را احساس می کند.
معمولا کشیدگی ها و پیچ خوردگی های خفیف بر اساس سابقه پزشکی –شامل مرور علائم و چگونه وقوع آسیب- و معاینه فیزیکی توسط پزشک تشخیص داده می شود.
در موارد شدیدتر، خصوصا زمانی که ضعف یا کاهش عملکرد رخ داده است، ممکن است برای رد احتمال شکستگی یا فتق دیسک، تست اشعه ایکس انجام شود.
درمان کشیدگی و پیچ خوردگی مشابه است و اغلب طی دو فاز صورت می گیرد.
هدف از فاز اول، کاهش درد و اسپاسم است. این فاز، خصوصا در 24 تا 48 ساعت اول پس از آسیب، می تواند شامل استراحت و استفاده از کیسه یخ و فشار باشد.
گاهی برای کمک به کاهش درد و تورم، یک داروی غیر استروییدی ضد التهابی بدون نسخه مانند ایبوپروفن تجویز می شود.
پس از 24 تا 48 ساعت اول، به فرد توصیه می شود تا حدی که امکان تحمل وجود دارد، به فعالیت های طبیعی خود بازگردد. استراحت طولانی مدت یا عدم حرکت، باعث ماندگاری علائم شده و بهبود را به تاخیر می اندازد.
اغلب افراد دارای علائم کشیدگی/ پیچ خوردگی کمری، طی دو هفته بهبود می یابند. در صورتی که علائم بیش از دو هفته ادامه پیدا کند، ممکن است به درمان های دیگر نیاز باشد.
عوارض مرتبط با کشیدگی و پیچ خوردگی پشت : شایع ترین عارضه حاصل از کشیدگی یا پیچ خوردگی پشت، کاهش فعالیت است که می تواند منجر به افزایش وزن، کاهش چگالی استخوان و کاهش استحکام و انعطاف عضله در سایر نواحی بدن شود.
بیشتر بخوانید : کشیدگی عضله تراپزیوس گردنی
امکان پیشگیری از تمام آسیب های پشت وجود ندارد، اما اقداماتی وجود دارد که به کمک آن ها می توان ریسک کشیدگی یا پیچ خوردگی را کاهش داد:
هنگام نشستن، زانوهای خود را در حالت خمیده و کف پای خود را روی زمین قرار دهید. از حرکات چرخشی خودداری کنید.
هنگام بلند کردن اجسام، برای کمک به حفظ تعادل بار، زانوهای خود را خم کرده و از عضلات پای قوی استفاده کنید.
دورنمای افراد مبتلا به کشیدگی و پیچ خوردگی پشت : اغلب افراد مبتلا به کشیدگی و پیچ خوردگی پشت، پس از درمان طی دو هفته کاملا بهبود می یابند.
در موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7
این پست آخرین بار ویرایش شد در 11 اردیبهشت 1401 13:52
درد لگن یا درد ناحیه پایین شکم در زنان بسیار شایع است و علل زیادی…
وزن بدن نقش مهمی در سلامت زانو دارد، بهویژه زمانی که صحبت از بیماریهایی مانند…
کمر درد مشکلی رایج است که افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار میدهد،…
من 65 ساله هستم و کمر درد دارم. آیا باید نگران باشم؟ بله 5 تا…
درد مفصل آرنج میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و بر فعالیتهای روزانه مثل…
آرتروز زانو یک بیماری فرساینده مفصل است که با درد زانو، سفتی و کاهش قدرت…