فیزیوتراپی سرطان پروستات یکی از رایج ترین روش های درمانی است که در کنار سایر روش ها برای درمان سرطان پروستات مورد استفاده قرار می گیرد.
سرطان پروستات به عنوان یکی از شایع ترین سرطان ها در مردان (بعد از سرطان پوست) شناخته شده است.
هر ساله حدود 16000 مرد به سرطان پروستات مبتلا می شوند. 95 درصد مردان به طور متوسط پنج سال پس از تشخیص به زندگی خود ادامه می دهند.
سرطان پروستات یک بیماری است که در آن سلول های غیر طبیعی در ناحیه پروستات (غده کوچکی که در زیر مثانه و جلوی راست روده در مردان قرار دارد) ایجاد شده و به طور غیر قابل کنترلی رشد میکند.
در اکثر موارد، سرطان پروستات به آهستگی پیشرفت می کند. در برخی از موارد، احتمال دارد که سرطان پروستات به سایر قسمت های بدن نیز انتقال یابد.
زندگی یک فرد بعد از تشخیص سرطان پروستات به طور کامل دگرگون می شود. خوشبختانه، درمان های زیادی برای سرطان پروستات وجود دارد.
برای دریافت نوبت حضوری جهت درمان فیزیوتراپی سرطان پروستات می توانید با کلینیک مهراز در شیراز تماس بگیرید.
علل ایجاد سرطان پروستات به طور دقیق مشخص نیست. عواملی مانند سن و سابقه خانوادگی احتمال ابتلا به این بیماری را در افراد افزایش می دهد.
با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز افزایش می یابد.
اگر یکی اعضای خانواده یا خویشاوندان نزدیک به سرطان پروستات مبتلا شده باشد، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات وجود دارد.
درمان های زیادی برای مقابله با این بیماری وجود دارد. درمان اغلب با در نظر گرفتن سن، سلامت عمومی، شدت و مرحله سرطان تجویز می شود.
درمان های سرطان پروستات عبارتند از:
بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی بی اختیاری ادرار در شیراز
پس از درمان های ذکر شده برای مقابله با سرطان پروستات، مردان اغلب مشکلات زیر را تجربه خواهند کرد:
بعد از این که سرطان پروستات در فردی تشخیص داده شود، اغلب مجبور است که در سبک زندگی خود تغییراتی ایجاد کند.
درمان های مداوم و عوارض جانبی ناشی از درمان از جمله خستگی، ضعف عضلانی، از دست دادن تناسب اندام، اختلال نعوظ و مختل شدن عملکرد مثانه و روده کیفیت زندگی فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
فیزیوتراپیست به عنوان یک پزشک متخصص با طراحی برنامه ای شخصی سازی شده، نقش مهمی در بهبود و درمان بیماران مبتلا به سرطان پروستات ایفا می کند.
در صورتی که سرطان پروستات پیشرفته باشد و یا سرطان به استخوان هایش سرایت کرده باشد، فیزیوتراپیست با ارائه یک برنامه شخصی سازی شده به بیمار در عضله سازی و محافظت از استخوان ها و مفاصل کمک خواهد کرد.
در جلسه مشاوره، فیزیوتراپیست در مورد هدف از درمان و همچنین نوع و شدت تمرینات با فرد مبتلا به بیماری سرطان پروستات صحبت خواهد کرد.
این احتمال وجود دارد که یک سونوگرافی برای بررسی میزان عملکرد عضلات کف لگن نیز تجویز شود.
فیزیوتراپیست با بررسی شرایط بیمار، نسبت به ارائه یک برنامه تمرینی شخصی سازی شده اقدام می کند. انجام تمرینات در خانه نیز امکان پذیر است.
در مردانی که تحت عمل جراحی پروستات (پروستاتکتومی) قرار میگیرند، جراح قبل از انجام عمل، بیمار را به یک فیزیوتراپیست ارجاع می دهد. هدف از این کار بررسی سلامت لگن فرد مبتلا می باشد.
فیزیوتراپیست با ارائه یک برنامه تمرینی شخصی سازی شده به بیمار کمک می کند تا عضلات کف لگن خود را تقویت کرده و بعد از عمل نیز تمریناتی به منظور بهبودی بیشتر انجام می شود.
تمرینات فیزیوتراپی به فرد مبتلا به سرطان پروستات کمک می کند تا هر چه سریعتر به محیط کار و فعالیت های روزمره خود باز گردد.
فیزیوتراپیست که در زمینه سلامت لگن و سرطان مردان تخصص دارد، درمان های جامع و تخصصی را در مراحل مختلف قبل، بعد و در طول درمان ارائه می دهد.
فیزیوتراپیست در هر مرحله به بیمار کمک می کند تا بیشتر مراقب سلامتی خود باشد و اغلب برای این کار از ارزیابی ها و استراتژی های درمانی تخصصی استفاده می کنند. این ارزیابی ها عبارتند از:
بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی کشیدگی عضلات لگن و درمان آن
فیزیوتراپیست قبل از جراحی، رادیوتراپی یا درمان های دیگر نسبت به ارائه یک برنامه تمرینی متناسب اقدام می کند.
هدف از این تمرینات تقویت عضلات کف لگن، افزایش آمادگی جسمانی و بهبودی بعد از درمان است.
در طول رادیوتراپی یا درمان های دیگر، فیزیوتراپیست به بیمار کمک می کند تا قدرت و تناسب اندام خود را به دست آورد.
در این مدت، فیزیوتراپیست در مدیریت و کنترل خلق و خوی بیمار، کاهش علائم ناشی از درمان و افزایش کیفیت زندگی نقش بسزایی ایفا می کند.
بعد از جراحی، رادیوتراپی یا درمان های دیگر، فیزیوتراپیست به بیمار کمک می کند تا بر هر گونه مشکل مربوط به بی اختیاری ادرار، تناسب اندام و ضعف عضلانی ناشی از بیماری غلبه کند.
در طول این مدت، فیزیوتراپیست به بیمار کمک می کند تا توانایی های عملکردی، وضعیت روانی و کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشد.
مجید حسن بیگی فیزیوتراپیست و عضو انجمن فیزیوتراپی ایران در شیراز، ارائه کننده خدمات فیزیوتراپی در شیراز. برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با کلینیک فیزیوتراپی مهراز، با شماره تلفن 09010384525 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک فیزیوتراپی مهراز: شیراز، خیابان اردیبهشت غربی، تقاطع خیابان فلسطین (باغشاه) و اردیبهشت، ساختمان امیران، طبقه 4
این پست آخرین بار ویرایش شد در 28 اردیبهشت 1402 15:35
وقتی دچار بیماری روماتیسم ستون فقرات یا همان اسپوندیلیت آنکیلوزان شدهاید، باید به حرکت دادن…
علت زانو درد میتواند انواع آسیبها یا مشکلات باشد. برخی عوامل اصلی که باعث ایجاد…
اگر در شیراز زندگی میکنید و درگیر بیرون زدگی دیسک کمر هستید، طب فیزیکی و…
بیمارانی که از گردن درد حاد یا مزمن رنج میبرند، اغلب به یک متخصص درد…
اگر برای درمان سیاتیک در شیراز به پزشک ارتوپدی مراجعه کنید، احتمالا شما را برای…
روماتیسم ستون فقرات یا اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing Spondylitis) نوع نادری از آرتریت پیشرونده است که…