بر اساس یک مطالعه اپیدمیولوژیک، 80 درصد بزرگسالان در طول زندگی خود از کمردرد رنج می برند. اگر از کمردرد رنج می برید، در این راهنما می توانید درباره علل شایع کمردرد و اینکه چگونه متخصص و دکتر ارتوپد کمر در شیراز میتواند به شما کمک کند، اطلاعاتی کسب کنید.
طبق آمار، بیش از 16 میلیون بزرگسال کمردرد مداوم یا مزمن دارند. در نتیجه، این افراد قادر به انجام برخی از فعالیتهای روزمره خود نیستند.
هر نوع درد در ناحیه زیر گردن تا پایین کمر و ستون فقرات به صورت خفیف تا متوسط و یا حتی مزمن ایجاد شود و به خصوص دردهای ادامه داری باشند که با استراحت و خواب شبانه برطرف نشوند را میتوان از جمله موارد قابل توجه در کمر درد دانست.
درد متوسط معمولا دردی ثابت یا ناگهانی، تیرکشنده و طاقتفرسا است. دلایل مختلفی مانند تصادف، وضعیت بدنی نامناسب، بلند کردن جسم سنگین یا اختلالات التهابی میتوانند باعث کمردرد شوند.
در صورتی که کمر درد ناگهانی و بسیار شدید برای شما به وجود آمد و این درد در بازه زمانی کوتاه مدت کاهش پیدا نکرد فورا به یک اورژانس یا یک متخصص داخلی یا ارتوپد مراجعه کنید.
کمردرد دومین علت شایع ناتوانی شغلی و عدم حضور در محل کار است. زمین خوردن و فتق دیسک هر دو می توانند باعث کمردرد شوند، اما دلایل کمتر شناخته شده دیگری نیز برای کمردرد وجود دارد.
اکثر مبتلایان به درد کمر مزمن برای تسکین درد خود به داروها، پدهای گرمایشی و ماساژ روی می آورند.
در بیشتر موارد، دلیل کمردرد کشیدگی است. فعالیتهای روزانه مانند بلند کردن یک جسم سنگین، بلند کردن یک جسم به روش نامناسب و یک حرکت ناگهانی ممکن است باعث کشیده شدن کمر و کمردرد شود.
تنش در عضلات، صدمات، فشار بیش از حد در حین ورزش، زمین خوردن، شکستگی، تنش یا اسپاسم عضلانی از دلایل احتمالی کشیدگی در ناحیه کمر هستند.
وضعیت بدنی نامناسب هم میتواند باعث ایجاد یا تشدید کمردرد شود. نامناسب بودن وضعیت بدنی، فقط قوز کردن یا خم شدن پشت میز نیست.
وضعیت بدنی نامناسب همچنین میتواند انداختن وزن روی یک پا هنگام ایستادن، یا عقب دادن باسن و ایجاد قوس در پایین کمر هنگام راه رفتن باشد.
اگر بدن گاهی در این حالات قرار بگیرد، مشکلی ایجاد نخواهد شد، اما قرارگیری طولانی مدت بدن در این وضعیت ها می تواند فشار روی عضلات و رباط های اطراف ستون فقرات کمری را افزایش دهد.
هنگام استرس الگوی تنفس تغییر میکند. این به نوبه خود باعث ایجاد فشار و تنش در قسمت میانی کمر خواهد شد.
قوس در ناحیه شانهها، تمام قسمت بالایی و میانی کمر را دردناک میکند. کمردرد حتی به دنبالچه و نیمه تحتانی عضلات پشت نیز کشیده میشود.
این عضلات بر انعطاف پذیری و وضعیت بدنی تأثیر می گذارند.
بیماریهای کلیوی ممکن است باعث کمردرد شوند، زیرا محل قرار گیری کلیهها در بدن تقریبا در میانه کمر و به سمت پشت بدن است. سنگهای کلیه قطعات کوچکی از کلسیم شکل گرفته در کلیهها هستند.
بسیاری از افراد سنگ کلیه دارند و نمیدانند، اما سنگهای کلیوی بزرگتر که اندازه آنها به مرور بیشتر می شود، هنگام عبور از حالب باریک، درد طاقتفرسایی را ایجاد میکنند.
پوکی استخوان که به آن “بیماری استخوان شکننده” نیز میگویند، میتواند استخوان را تدریجا ضعیف کرده و آنها را مستعد شکستن کند.
برخی فکر میکنند که پوکی استخوان بیماری زنان مسن است. با اینکه پوکی استخوان بیشتر در میان زنان مسن مشاهده میشود، اما مردان نیز به پوکی استخوان مبتلا میشوند.
با کاهش تراکم یا چگالی استخوانها، احتمال شکستن آنها بیشتر خواهد شد. ممکن است استخوانهای کمر حتی بدون هیچ آسیب آشکاری بشکنند و باعث کمردرد شوند.
از دلایل دیگر کمردرد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در بیشتر موارد، کمردرد فروکش کرده و به مرور زمان خود به خود برطرف میشود، در برخی موارد خاص، حتما باید برای درمان کمردرد به متخصص ارتوپد مراجعه کنید. علائم زیر نشان دهنده نیاز به مراجعه به پزشک ارتوپد هستند:
هشت عامل خطرزایی که شانس ابتلا به کمردرد را افزایش دهند، عبارتند از:
سالانه بیش از سه میلیون نفر دچار کمردرد می شوند. میزان ابتلا به کمردرد در میان مردان و زنان برابر است. بیماران ممکن است درد مداوم یا شدیدی را تجربه کنند که آنها را از حرکت باز میدارد.
از نظر دکتر زهره عشقی دکتر ارتوپد شیراز دو دسته کمردرد وجود دارد:
هر بیمار باید قبل از مراجعه به جراح ارتوپد ستون فقرات به متخصص ارتوپدی مراجعه کند.
پزشک ارتوپدی ابتدا برای شناسایی علت بیماری یک معاینه پزشکی انجام میدهد.
پزشک برای کمردرد غیرمزمن (12 هفته و کمتر) داروهایی را تجویز میکند، مانند مسکنها، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، ضد تشنجها و ضد محرکها.
علاوه بر این، ممکن است مراقبتهای کایروپراکتیک یا فیزیوتراپی کمر به عنوان یک گزینه درمانی خط اول تجویز شود.
کایروپراکتیکها متخصصانی هستند که از توان دست و حرکت دادن ستون فقرات برای تسکین درد استفاده میکنند.
فیزیوتراپیستها و متخصص طب فیزیکی و توانبخشی از تکنیک هایی مانند کشش، ماساژ، دستکاری عضلات و بیوفیدبک برای تسکین درد و مشکلات حرکتی استفاده میکنند.
در صورت عدم تسکین درد با این درمانها، متخصص ارتوپد بیمار را به یک جراح ارتوپدی ارجاع می دهد و یا اگر خود تخصصهای لازم را داشته باشد درمان را آغاز میکند.
تخصص جراحان ارتوپد تشخیص و درمان اختلالات استخوان ها، مفاصل، ماهیچهها، رباطها و تاندونها است.
این متخصصان برای تهیه یک برنامه درمانی، آزمایشهای زیر را تجویز می کنند:
بیشتر بخوانید : درمان دیسک کمر در شیراز
کمردرد مشکل رایجی است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. در بیشتر موارد، مشکل جدی نیست و به مرور زمان بهبود می یابد. با این حال، در صورت مداوم بودن کمردرد، باید برای تشخیص علت اصلی درد و درمان مناسب و دریافت مراقبت های پزشکی به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.
دلیل کمردرد بسیاری از افراد وضعیت بدنی نامناسب است و آنها این را نمی دانند. از این رو، معمولاً برای جلوگیری از کمردرد، اصلاح وضعیت بدنی ضرورت دارد.
اگر در شیراز زندگی میکنید برای معاینه، تشخیص، درمان و مراقبت های بعدی میتوانید به دکتر ارتوپد کمر دکتر زهره عشقی مراجعه کنید تا اقدامات لازم را برای هر گونه مشکل استخوانی یا مفصلی بیماران از جمله کمردرد انجام دهند. تلاش ما بر این است که بهترین خدمات را با هزینههای مقرون به صرفه به همه بیماران ارائه دهیم.
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7
این پست آخرین بار ویرایش شد در 26 شهریور 1403 15:19
اگر برای درمان سیاتیک در شیراز به پزشک ارتوپدی مراجعه کنید، احتمالا شما را برای…
روماتیسم ستون فقرات یا اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing Spondylitis) نوع نادری از آرتریت پیشرونده است که…
سلامت لگن جنبه مهمی از سلامت عمومی افراد است، اما اغلب نادیده گرفته می شود.…
تعداد افرادی که از مشکلات دیسک کمر رنج میبرند زیاد هستند. سطح شدت این مشکلات…
درمان واریس در شیراز یکی از دلایلی است که روزانه به ما جهت بهبود رگهای…
روماتیسم که به عنوان آرتریت روماتوئید (RA) نیز شناخته میشود، یک بیماری خودایمنی است که…