شنبه تا چهارشنبه صبح و عصر

پنج شنبه صبح

شیراز

شهر شیراز

ویرایش محتوا
درباره ما

کلینیک تخصصی دکتر زهره عشقی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی شامل تشخیص و درمان بیماری های عضلانی، اسکلتی و مفاصل، دیسک و ستون فقرات به همراه تشخیص و درمان پوکی استخوا و آرتروژ زانو، انجام تست نوار عصب و عضله و درمان های تخصصی از جمله طب سوزنی، لیزر درمانی و شاک ویو تراپی به همراه سایر درمان های تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی. در کلینیک دکتر زهره عشقی خدمات ارتوپدی در شیراز نیز زیر نظر پزشک متخصص و با تجهیزات پیشرفته ارائه می گردد.

با ما تماس بگیرید

درمان آرتروز انگشتان دست در شیراز + علائم آن

درمان آرتروز انگشتان دست در شیراز + علائم آن

درمان آرتروز انگشتان دست در شیراز در سنین مختلف و سالمندان زیر نظر پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، دکتر زهره عشقی.

آرتروز، عارضه ای است که باعث التهاب در مفاصل، از جمله مفاصل دست ها و انگشتان دست می شود. علائم آرتروز در دست ها و انگشتان دست شامل درد و سفتی است.

این مقاله به بررسی علائم آرتروز انگشتان دست پرداخته و اطلاعات لازم را در مورد تمرینات و درمان هایی ارائه می دهد که می تواند باعث تسکین علائم شود.

آرتروز انگشتان دست را باید جدی گرفت و برای درمان آن هر چه سریعتر با یک پزشک متخصص مشورت کرد. برای این کار می توانید با دکتر زهره عشقی، متخصص برجسته طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز جهت معاینه و درمان تماس بگیرید.

علائم آرتروز انگشتان دست

علائم آرتروز انگشتان دست

در قسمت های زیر به تشریح 12 علامتی که فرد مبتلا به آرتروز انگشتان دست ممکن است تجربه کند، پرداخته می شود:

درد

درد، یکی از اولین و شایع ترین علائم آرتروز در دست ها و انگشتان دست است. معمولا درد پس از فعالیت هایی که مستلزم استفاده از مفاصل انگشتان دست است، بدتر می شود. برای مثال، فعالیت هایی که نیازمند گرفتن چیزی است، می تواند آن را تشدید کند.

تورم

گاهی مفاصل در اثر استفاده بیش از حد متورم می شوند. برخی اوقات تورم می تواند آنقدر شدید شود که استفاده فرد از دست ها و انگشتان دست خود را محدود کند.

پوست مجاور مفاصل انگشتان دست نیز ممکن است قرمز و باد کرده به نظر برسد و لمس ناحیه موردنظر باعث ایجاد درد شود.

گرم شدن

تورم می تواند باعث شود مفاصل، هنگام لمس، گرم به نظر برسند. این اتفاق، حاصل التهاب است.

سفتی

 گاهی مفاصل انگشتان دست، سفت شده و ممکن است فرد در حرکت دادن انگشتان خود دچار مشکل شود.

این وضعیت گاها می تواند باعث ایجاد ناتوانی شود، زیرا سفتی باعث کاهش محدوده حرکتی انگشتان دست شده و این امر ممکن است گرفتن اجسام را دشوار کند.

خم کردن مفصل میانی

در برخی موارد، افراد مبتلا به آرتروز شدید دچار بی نظمی در مفاصل انگشتان دست می شوند. یکی از انواع این بی نظمی، دفورمیتی بوتونیر است که در آن، انگشتان از محل مفصل میانی دچار خمیدگی می شوند.

بی حسی و مور مور شدن

مور مور شدن و بی حسی در دست ها و انگشتان دست – خصوصا اولین، دومین و بخشی از سومین انگشت – نشانه سندرم تونل کارپال است.

هرگونه مور مور شدن در انگشت چهارم و پنجم، احتمالا به خاطر فشردگی عصب اولنار است که نشان دهنده آرتروز انگشتان دست است.

سندرم تونل کارپال، در اثر گیر افتادگی عصب در مچ ایجاد می شود، اما می تواند در اثر آرتروز، آسیب یا تجمع مایعات تحت تاثیر بارداری نیز رخ دهد.

ایجاد برآمدگی در آرتروز انگشتان دست

آرتروز می تواند باعث ایجاد برآمدگی بر روی انگشتان دست شود. گره های بوچارد در بخش میانی انگشتان شکل می گیرند، در حالی که گره های هبردن، در بخش انتهایی انگشتان دست بروز پیدا می کنند.

ضعف

برخی افراد در دست ها و انگشتان دست خود دچار ضعف نیز می شوند. این امر، باز کردن شیشه ها یا گرفتن اشیاء را دشوار می کند. حتی در برخی موارد ممکن است باز کردن شیر و چرخاندن کلید در قفل در نیز برای فرد سخت باشد.

جوش

برخی از انواع آرتروز، از جمله آرتروز پسوریاتیک، می تواند باعث ایجاد جوش در دست ها شود. این جوش ها به صورت پوسته پوسته و فلس مانند بوده و ممکن است به همراه تورم ظاهر شود.

تغییرات ناخن ها

برخی افراد مبتلا به آرتروز پسوریاتیک، دچار تغییر در ظاهر ناخن های خود می شوند. این تغییر شامل ضخیم شدن ناخن و ایجاد حفره در آن است. گاهی اوقات، ناخن ها از بستر خود جدا می شوند.

سرد شدن انگشتان

برخی افراد مبتلا به عارضه های ایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس، دچار پدیده رینود می شوند. این عارضه باعث تغییر رنگ در انگشتان دست و افزایش حساسیت به دماهای پایین می شود. لازم به ذکر است که استرس و دماهای پایین نیز می تواند باعث تحریک پدیده رینود شود.

شنیدن صدای ناهنجار

در صورت وجود آسیب غضروفی در مفاصل انگشتان دست، ممکن است فرد صداهایی مانند صدای سایش یا خرد شدن را بشنود.

بیشتر بخوانید : آرتروز مفاصل یا اوستئوآرتریت و درمان آن

تمرینات آرتروز انگشتان دست

تمریناتی برای آرتروز انگشتان دست

تمرینات دست و انگشتان دست، می تواند باعث رفع درد و سفتی شده و حرکت دست را نیز بهبود بخشد. اگرچه، مطالعه ای در سال 2017 توصیه می کند که افراد، تمرینات را به طور مداوم ادامه دهند، زیرا اثرات آن می تواند به مرور زمان کمرنگ شود.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری توصیه می کند که افراد از فعالیت هایی که باعث کشش در مفاصل می شوند، خودداری کنند. بهتر است از حرکات مکرر و حرکاتی که باعث چرخش مفاصل می شوند نیز پرهیز شود.

لازم است افراد، این تمرینات را برای درمان آرتروز انگشتان دست چند بار در روز انجام دهند، اما در صورت وجود هرگونه ناراحتی یا درد، باید انجام آن ها متوقف شود.

چند تمرین مربوط به آرتروز در انگشتان دست در زیر آورده شده است:

مشت کردن دست

ابتدا انگشتان خود را به صورت صاف نگه دارید، سپس آن ها را خم کرده و به شکل مشت درآورید، به طوری که انگشت شست بیرون قرار گیرد.

مراقب باشید مشت خود را خیلی سفت نکنید. چند ثانیه این حالت را حفظ کرده و سپس رها کرده و تکرار کنید.

خم کردن انگشت شست

این تمرین به قابلیت حرکت شست در افرادی کمک می کند که شست های بسیار سفتی دارند.

برای اجرای این تمرین، انگشت شست را به سمت کف دست خم کنید. چند ثانیه این وضعیت را حفظ کرده و رها کنید و سپس تکرار کنید.

خم کردن انگشت

این تمرین شامل خم کردن هر یک از انگشتان به سمت کف دست است. هر بار، یک انگشت را خم کنید. چند ثانیه صبر کرده، سپس رها کرده و با انگشت بعدی تکرار کنید.

فشار دادن

برای کاهش سفتی انگشتان، یک توپ ضد استرس را به آرامی فشار دهید.

ایجاد شکل با انگشت ها

به منظور افزایش قابلیت حرکت و کاهش سفتی انگشتان، انگشتان خود را به شکل حرف O یا C در آورید. چند ثانیه نگه داشته و سپس رها کرده و تکرار کنید.

بلند کردن انگشت ها

این تمرین شامل قرار دادن کف دست روی زمین و باز کردن انگشتان از یکدیگر است. سپس لازم است هر بار یکی از انگشتان از روی زمین بلند شود. هر انگشت را به آرامی پایین آورده و با انگشت بعدی تکرار کنید.

درمان آرتروز انگشتان دست

درمان آرتروز انگشتان دست

درمان به نوع آرتروز انگشتان دست و شدت آن بستگی دارد. اگرچه، معمولا شامل یک یا بیش از یکی از موارد زیر است:

  • داروهای ضد التهابی غیر استروییدی : این داروها می تواند به کاهش تورم، التهاب و درد کمک کند. امکان مصرف آن ها به دو صورت خوراکی و موضعی وجود دارد.
  • تزریق استروییدها : در برخی موارد پزشک، در صورتی که داروهای ضد التهابی غیر استروییدی عمل نکرده یا مناسب نباشند، تزریق کورتیکواسترویید را توصیه می کند.
  • داروهای ضد روماتسیمی اصلاح کننده بیماری : گاهی پزشکان، آرتریت روماتوئید را با داروهای مخصوصی به نام داروهای ضد روماتسیمی اصلاح کننده بیماری درمان می کنند. این داروها در عارضه های خود ایمنی موثر هستند.
  • آتل بندی : استفاده از آتل می تواند به حمایت و کاهش فشار وارد بر مفاصل کمک کند. معمولا با وجود آتل، همچنان امکان حرکت دادن و استفاده از انگشتان برای افراد وجود دارد.

افراد مبتلا به آرتروز انگشتان، می توانند از آتل حلقه ای برای حمایت از انگشت خود استفاده کنند.

  • جراحی : در صورتی که آسیب مفصلی بسیار شدید باشد، جراحی، تنها گزینه است. تعویض مفصل، درد را تسکین داده و عملکرد مفصل را بر می گرداند، در حالی که عمل فیوژن، درد را برطرف کرده اما عملکرد مفصلی را محدود می کند.

بیشتر بخوانید : روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید + علائم و درمان

دلایل و فاکتورهای ریسک در آرتروز انگشتان دست

مطابق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، برخی دلایل و فاکتورهای ریسک مرتبط با آرتروز انگشتان دست عبارت اند از:

  • آسیب : فعالیت های مکرر و آسیب های حاد می تواند باعث آسیب مفصلی شده و منجر به آرتروز شود.
  • سیگار : ریسک ابتلا به آرتریت روماتوئید در افراد سیگاری بیشتر است.
  • عفونت : برخی عفونت ها باعث آسیب مفصلی و در نهایت آرتروز می شوند.
  • سن : ریسک ابتلا به آرتروز در افراد مسن تر بالاتر است.
  • جنسیت : بسیاری از انواع آرتروز در بین زنان نسبت به مردان شایع تر است.

زمان مراجعه به پزشک

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری به افراد توصیه می کند که در صورت تجربه هرگونه علائم آرتروز، با پزشک مشورت کنند.

تشخیص به موقع می تواند به پزشک در طراحی برنامه درمانی مناسب، پیش از تشدید علائم، کمک کند. بدون درمان، آرتروز می تواند باعث آسیب مفصلی شود.

در صورتی که عدم رفع درد مفصلی و تورم و تکرار علائم در طول ماه، لازم است فرد به پزشک مراجعه کند.

دورنما درمان آرتروز انگشتان دست

دورنمای هر فرد به نوع آرتروز او بستگی دارد. اگرچه، امکان درمان و مدیریت علائم عارضه وجود دارد.

در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتروز انگشتان دست وجود ندارد. این بیماری، به سبب مزمن بودن، نیازمند مدیریت بلندمدت است.

با این وجود، گزینه های درمانی بسیاری برای کمک به کاهش درد، تورم و التهاب مربوط به آرتروز وجود دارد.

چگونگی پیشگیری از آرتروز در انگشتان دست

به روش های زیر، امکان کاهش ریسک ابتلا به آرتروز در دست ها و انگشتان وجود دارد:

  • مراقبت از دست ها و انگشتان پس از هرگونه آسیب
  • تمرین منظم دست ها
  • ترک سیگار

خلاصه

آرتروز انگشتان دست، عارضه دردناکی بوده و افرادی که در پی درمان به موقع بر نمی آیند، ممکن است قابلیت حرکت و عمکرد را در انگشتان خود از دست بدهند. در موارد شدید، ممکن است بی نظمی مفصلی نیز رخ دهد.

با این حال، گزینه های درمانی بسیاری، شامل تزریق استرویید، مصرف دارو و تمرینات انگشتان وجود دارد.

در صورتی که فرد احتمال می دهد در دست ها یا انگشتان خود دچار آرتروز شده است، باید برای تشخیص به پزشک مراجعه کند. تشخیص و درمان سریع می تواند سرعت پیشرفت بیماری را کم کرده و در تسکین علائم دردناکی مانند تورم و التهاب موثر باشد.

دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.

آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص و درمان انواع بیماری های مفصلی، عضلانی، اسکلتی و ستون فقرات از جمله دیسک کمر، دیسک گردن، ساییدگی ها، پوکی استخوان و درمان های آرتروز زانو و درمان های طب سوزنی ، لیزر درمانی، شاک ویو تراپی و انجام تست نوار عصب و عضله در کلینیک دکتر زهره عشقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و ارتوپدی در شیراز

روزهای کاری

هر روز هفته شنبه الی چهارشنبه 

صبح ها ساعت 9 تا 14

عصرها ساعت 16 تا 22

روزهای پنج شنبه

صبح ها ساعت 9 تا 14

روزهای جمعه و تعطیلات رسمی کلینیک تعطیل است