زمانی که فرد دارای کف پای صاف می ایستد، هیچ گونه قوسی در پای او دیده نمی شود. کف پای همه نوزادان صاف است. قوس پا در اوایل کودکی شکل می گیرد. در صورتی که قوس تشکیل نشود – یا بعدا از بین برود – صافی کف پا می تواند باعث درد شده و راه رفتن را تحت تاثیر قرار دهد. ابزارهای اصلاحی و تمرینات کششی می تواند مفید واقع شود.
صافی کف پا عارضه ای است که در اوایل کودکی شکل می گیرد؛ در نتیجه باید برای درمان آن هر چه زودتر اقدام کنید. برای درمان صافی کف پا در شیراز به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی دکتر زهره عشقی مراجعه کنید.
در این عارضه، قوس یکی از پاها یا هر دوی آن ها اندک بوده یا اصلا قوسی وجود ندارد. در این عارضه، هنگام ایستادن، بخش نرم پا نیز با زمین در تماس است.
معمولا در این وضعیت، قوس پا قابل مشاهده نیست؛ اما گاهی اوقات هنگام بلند کردن پا، قوس ظاهر می شود.
تمام نوزادان هنگام تولد، کف پای صاف دارند. معمولا قوس ها در 6 سالگی شکل می گیرند. از هر 10 کودک، حدود دو کودک در بزرگسالی نیز کف پای صاف دارند.
قوس در برخی بزرگسالان از بین می رود. این وضعیت، نوع دیگری از صافی کف پا است.
در اغلب افراد، صافی کف پا مشکل ساز نمی شود. در صورتی که این عارضه باعث ایجاد درد یا دیگر مشکلات شود، نیاز به درمان است.
در صورتی که صافی کف پا پس از گذشت دوران کودکی نیز ماندگار شود یا در بزرگسالی ایجاد شود، می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. انواع کف پای صاف عبارت است از:
این نوع، رایج ترین مدل است. در حالتی که فرد درحالت غیر ایستاده است، امکان مشاهده قوس پا وجود دارد. با منتقل کردن وزن به روی پاها، قوس ها ناپدید می شوند.
این نوع صافی، در طول دوران کودکی یا نوجوانی ظاهر شده و با تحت تاثیر قرار دادن هر دو پا، به تدریج با افزایش سن تشدید می شود. تاندون ها و رباط های موجود در قوس پا می تواند دچار کشیدگی، پارگی و تورم شود.
فرد دارای کف پای صاف غیر قابل انعطاف، هنگام ایستادن یا نشستن، قوس کف پا ندارد. این عارضه اغلب در طول دوران نوجوانی ایجاد شده و با افزایش سن تشدید می شود.
ممکن است فرد در پای خود احساس درد داشته باشد. خم کردن پا به سمت بالا یا پایین یا حرکت دادن آن از سمتی به سمت دیگر می تواند دشوار باشد. این نوع صافی می تواند یک یا هر دو پا را درگیر کند.
در این نوع، قوس پا به طور غیر منتظره ای از بین می رود. این اتفاق باعث چرخش پا به سمت بیرون شده و می تواند باعث ایجاد درد شود.
این مشکل می تواند فقط یک پا را درگیر کند. شایع ترین علت این عارضه، التهاب یا پارگی در تاندونی است که از قوس حمایت می کند.
برخی نوزادان، دارای نقصی مادرزادی به نام تالوس عمودی هستند که مانع از تشکیل قوس می شود. استخوان تالوس در مچ پا، در وضعیت نادرست قرار گرفته است.
این عارضه ممکن است در ژن فرد باشد. با بزرگ شدن کودک، قوس ها در پاهای او شکل می گیرند. برخی افراد، قوس های بلندی دارند، در حالی که برخی دیگر، قوس های بسیار کوتاهی دارند یا تقریبا هیچ قوسی ندارند.
برخی افراد بعدا به کف پای صاف دچار می شوند. گاهی اوقات این عارضه در بین اعضای خانواده دیده می شود. برخی مشکلات به خصوص، ریسک صافی کف پا را افزایش می دهد، از جمله:
بیشتر بخوانید : آسیب تاندون آشیل + علت، علائم و درمان
بسیاری از افراد مبتلا به این بیمماری، درد یا مشکل دیگری را تجربه نمی کنند. اما برخی انواع کف پای صاف می تواند دردناک باشد. علائم موجود عبارت اند از:
کادر درمان با ارزیابی علائم و بررسی قوس پا در زمان ایستادن، نشستن و راه رفتن، می تواند تشخیص را انجام دهد. ممکن است برای مشاهده ساختار استخوان به تست اشعه ایکس نیاز باشد.
بسیاری از مبتلایان به این مشکل، با مشکل قابل توجهی روبرو نبوده یا نیاز به درمان ندارند. در صورت وجود درد، سفتی یا مشکلات دیگر، پزشک، درمان های غیر جراحی را پیشنهاد خواهد کرد. به ندرت افراد برای ترمیم صافی غیر قابل انعطاف یا رفع مشکلات استخوانی یا تاندونی به جراحی نیاز دارند.
درمان ها شامل موارد زیر است:
بیشتر بخوانید : التهاب تاندون یا تاندونیت + علائم و درمان
اغلب اوقات، برای پیشگیری از صافی کف پا کاری نمی توان کرد. حفظ وزن مناسب می تواند درد حاصل از این عارضه را کاهش دهد.
اغلب افراد مبتلا به صافی کف پا، به کمک درمان های غیر جراحی از علائم رهایی می یابند. برخی از آن ها به هیچ گونه درمانی نیاز ندارند. صافی کف پا می تواند ریسک برخی مشکلات را افزایش دهد، از جمله:
در صورت تجربه موارد زیر، لازم است به پزشک مراجعه شود:
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7
این پست آخرین بار ویرایش شد در 16 فروردین 1401 10:14
درد لگن یا درد ناحیه پایین شکم در زنان بسیار شایع است و علل زیادی…
وزن بدن نقش مهمی در سلامت زانو دارد، بهویژه زمانی که صحبت از بیماریهایی مانند…
کمر درد مشکلی رایج است که افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار میدهد،…
من 65 ساله هستم و کمر درد دارم. آیا باید نگران باشم؟ بله 5 تا…
درد مفصل آرنج میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و بر فعالیتهای روزانه مثل…
آرتروز زانو یک بیماری فرساینده مفصل است که با درد زانو، سفتی و کاهش قدرت…