لگن

کشیدن درد از کشاله ران به زانو : چرا؟

این درد رایج، حسی مثل کشیدگی عضلات دارد اما اغلب پیچیده‌تر است. در ادامه درباره علل احتمالی کشیدن درد از کشاله ران به زانو و آنچه باید بعد از تشخیص انجام دهیم صحبت خواهیم کرد.

اگر دردی دارید که از کشاله ران به زانو می‌زند، علت می‌تواند کشیدگی جزئی عضلات بالای ساق پا یا مشکلات مربوط به نواحی‌ای باشد که اصلاً ارتباطی به کشاله ران ندارند مثل کمر یا باسن.

این درد انقدر رایج است که اگر از ده متخصص ارتوپد بخواهید بهترین تشخیص را بر اساس درد کشاله ران تا زانو نجام دهند به شما می‌گویند مشکل آرتریت مفصل ران است.

علت هرچه باشد مهم نیست. اگر دردی است که آرام نمی‌شود باید حتماً به پزشک مراجعه کنید. بیایید به چند عامل اصلی درد ران و انتقال آن به زانو و درمان‌های آن بپردازیم.

کشیدگی عضلات

کشیدگی عضله ایلیوپسوآس می‌تواند باعث درد کشاله ران به زانو شود. ایلیوپسوآس عضله ای بلند است که از جلوی لگن شروع می‌شود و به سمت زانو می‌رود و اکثراً مسئول خم شدن لگن است.

بنابراین نقش مهمی در راه رفتن، دویدن و نشستن ایفا می‌کند. اما چه چیزی باعث درد ماهیچه تهیگاهی‌مازویی می‌شود؟

خم شدن بیش از حد لگن معمولاً در تمرین با وزنه می‌تواند نوع خاصی از درد ایجاد کند. ورزش‌هایی مثل بالا بردن وزنه از زانو به باسن و / یا بلند کردن پا، نمونه‌هایی از این موارد هستند.

خم شدن مفصل ران در هنگام بازی فوتبال و فریزبی هم اتفاق می‌افتد.

درمان کشیدگی درد کشاله ران تا زانو در اثر کشیدگی عضلات

بهترین درمان، توقف ۶ تا ۸ هفته‌ای فعالیت و ورزشی است که انجام می‌دهید. این درمان، خود محدودسازی نام دارد و بستگی به شدت کشیدگی، پزشک فیزیوتراپی هم تجویز می‌کند.

اما استراحت دادن به ناحیه درگیر معمولاً بهترین درمان است. همچنین می‌توانید از مسکن‌هایی مثل استامینوفن یا ضد التهابی‌های غیر استروئیدی استفاده کنید.

آرتروز ران

اگر بالای ۵۰ سال دارید، شانس بالایی در ابتلا به آرتروز استخوان و درد ران به زانو در شما وجود دارد.

اکثر مردم تعجب می‌کنند وقتی می‌فهمند این درد اغلب از ران ایجاد می‌شود. آرتروز باعث بروز آسیب به غضروف ران می‌شود و از همان جا درد انتشار می‌یابد.

عصب فمورال که از کمر شروع می‌شود و به جلوی پا می‌رسد، سیگنال درد در ران را می‌گیرد و پیغام را به سمت زانو می‌برد.

در واقع وقتی که در کشاله ران درد دارید، این این درد از آن ناحیه به اطراف می‌رود. با اینکه شروع و پیشرفت آرتروز استخوان ران به علت فرسودگی ایجاد می‌شود، در بزرگسالان و جوانان هم دیده می‌شود مخصوصاً آن‌هایی که بیماری‌های دیگری مثل آرتریت روماتوئید، لوپوس، آرتریت پسوریازیس و هموکروماتوز هم دارند.

به دنبال پزشک متخصص آرتروز در شیراز هستید؟
متخصص آرتروز در شیراز

درمان آرتروز ران در شیراز

معمولاً وقتی فرد به متخصص ارتوپدی در شیراز مراجعه می‌کند و از درد ران و زانو شکایت دارد، اولین اقدام عکس اشعه ایکس جهت تشخیص آرتروز ران است.

اگر مثبت بود، با درمان‌های کم تهاجمی‌تر آغاز می‌شود مگر اینکه آرتروز بسیار پیشرفته شده باشد و در زندگی اختلال ایجاد کند.

در این صورت، فیزیوتراپی، دارو درمانی و مسکن تجویز می‌شود. اگر موارد فوق موثر نبودند پزشک تزریق آمپول کورتیکو استروئید کورتیزون و یا داروهای ضد التهابی خوراکی مخصوص مفاصل ران را تجویز می‌کند.

اما کورتیزون فقط باید در موارد حاد و بسیار محدود توصیه شود. به محض اتمام درد، فیزیوتراپی آغاز می‌شود تا کاملاً بهبود پیدا کنید. ورزش منظم هم در کاهش درد آرتروز ران موثر است و هم عضلات نگهدارنده مفصل ران را به خوبی نگه می‌دارد.

از همه مهم‌تر، اگر مدام به تزریق ادامه دهید همه چیز بدتر خواهد شد. به مرور آمپول کورتیزون باعث پیشرفت آرتروز می‌شود.

در صورت شکست همه مسیرهای درمانی، دکتر ارتوپد جراحی جایگزینی ران را پیشنهاد می‌دهد تا بخش آسیب دیده ران با ایمپلنت مصنوعی تعویض شود.

شاید نیاز به تعویض کامل ران داشته باشید یعنی هم توپ (کُره) و هم حفره مفصل تعویض شوند. یا اینکه تعویض جزئی مفصل ران (فقط سر استخوان ران) چاره کار است.

این عمل برای بسیاری از جراحان مفصل ران رایج است. به شکل معمول، فرایند بهبودی بعد از جراحی حدود ۳ ماه طول خواهد کشید.

مشکلات دیگر مفصل ران

در صورتی که مشکل آرتروز نباشد، پزشک علائم تنگی مفصل ران را در تصویربرداری‌ها یا ام.آر.آی مشاهده می‌کند که نشان دهنده تنظیم غیر طبیعی مفصل ران است.

چون استخوان‌ها کاملا با یکدیگر هماهنگ نیستند، هنگام حرکت روی هم ساییده می‌شوند. برخی حرکات نیز درد از کشاله ران تا زانو ایجاد می‌کنند.

اگر با تنگی مفصل ران به دنیا بیایید، این مشکل می‌تواند به علت فعالیت‌های تکراری باشد مثل دامنه حرکتی شدید در پاها در ژیمناستیک، فوتبال و فوتبال آمریکایی.

ام.آر.آی می‌تواند پارگی لابروم (غضروفی که در اطراف لبه حفره مفصل ران است) را تشخیص دهد.

پارگی لابروم گاهی به علت تنگی مفصل ران ایجاد می‌شود. در این صورت لابروم در وسط گیر کرده و آسیب می‌بیند.

گاهی هم می‌تواند به علت استفاده بیش از حد و تکراری از مفصل باشد. پارگی لابروم در کل میان ورزشکاران بسیار شایع است از جمله در تنیس، بسکتبال، هاکی.

درمان در اثر مشکلات مفصل ران

اگر مشکل فرد تنگی مفصل ران باشد، با جراحی آرتروسکوپی کم تهاجمی برطرف می‌شود. پزشک استخوان ران را تراش می‌دهد تا دیگر ساییده نشود.

جراحی آرتروسکوپی معمولاً برای پارگی لابروم هم ضروری است. این پارگی خود به خود بهبود نمی‌یابد. اگر فقط یک پارگی ساده در لابروم باشد بخیه می‌خورد.

در صورت پیچیده‌تر بودن مشکل، باید حذف شود. در کل گاهی اصلاح تنگی مفصل مشکل اصلی را هم برطرف می‌کند.

کشیدگی درد کشاله ران تا زانو در اثر فشردگی عصب‌ها

فشردگی عصب فمورال یا سیاتیک می‌تواند باعث ایجاد درد از جلوی کشاله ران به سمت پایین شود. (عصب سیاتیک از ناحیه پایین کمر شروع شده و از لگن به باسن، بعد پشت ران و زانو می‌رود).

فشرده شدن عصب می‌تواند نتیجه عوامل مختلفی باشد از جمله بیرون زدگی دیسک کمر یا فرسایش طبیعی مربوط به سن در ستون فقرات.

بیشتر بخوانید : درمان دیسک کمر بدون جراحی در شیراز

در صورتی که علت درد کشاله ران تا زانو هنوز مشخص نشده می‌توانید به متخصص ستون فقرات مراجعه کنید تا آزمایشات را مرور کند و معاینات دیگری انجام دهد.

در این صورت بررسی خواهد شد که آیا درد به علت فشردگی عصب در کمر است یا خیر.

درمان در اثر فشردگی عصب

در اکثر موارد، اولین خط درمان فیزیوتراپی است تا فضای ناحیه پایین کمر که عصب در آن گیر کرده باز شود. همچنین باید عضلات ناحیه هسته مرکزی بدن تقویت شود تا فشار روی استخوان کمر و در نتیجه اعصاب کاهش یابد.

پزشک متخصص ستون فقرات، مصرف داروهای ضد درد خوراکی بدون نسخه را هم پیشنهاد می‌کند.

اگر باز هم درد برای چند هفته ادامه پیدا کرد، تزریق کورتیکواستروئید به ناحیه پایین کمر که عصب در آن فشرده شده، راه حلی موقتی است.

در این صورت التهاب کاهش می‌یابد و عرض عصب کوچک‌تر می‌شود. بنابراین فشار کمتری به آن ناحیه وارد خواهد شد.

در صورت ادامه درد، گزینه‌های جراحی مثل دیسککتومی و فیوژن گردن قدامی (ACDF) یا تعویض دیسک مصنوعی مطرح خواهد شد.

درد حاصل از بارداری

فشردگی عصب سیاتیک در بارداری بسیار رخ می‌دهد چون افزایش سطح هورمون ریلکسین باعث شل شدگی رباط می‌شود و مرکز ثقل بدن تغییر می‌کند.

علاوه بر آن، وزن اضافه شده به علت افزایش رشد جنین فشار بیشتری به عصب سیاتیک وارد خواهد کرد.

بیشتر بخوانید : توانبخشی و درمان فیزیکی درد سیاتیک در شیراز

درمان درد کشاله ران تا زانو در اثر بارداری

معمولا با رسیدن به سه ماهه سوم بارداری و بالاتر رفتن رحم در شکم، این زنان درد کم‌تری را تجربه می‌کنند.

در این مدت انجام تمرینات مربوط به ناحیه کمر، همسترینگ و عضلات چهار سر ران می‌تواند به تقویت عضلات اطراف کمک کند تا درد کمر یا درد کشاله ران تا زانو کاهش یابد.

حالت‌های یوگا و تمرینات کششی ساده هم به زنان باردار در کاهش درد کمک می‌کنند. فشردگی عصب در میان زنان باردار چیز نادری نیست.

از بیش از ۱۸۰۰ زن باردار، ۲۱ درصد از آنها درد سیاتیک را تجربه کرده‌اند. در صورت نیاز به مسکن در دوران بارداری، تایلنول در حد اعتدال تنها داروی مورد تایید است.

گفتگو با پزشک درباره کشیدگی درد کشاله ران تا زانو

اگر بیش از ۴ تا ۶ هفته است که درد کشاله ران تا زانو را تجربه می‌کنید، حتی بعد از استراحت طولانی، باید با ارتوپد ملاقات داشته باشید.

در صورت باردار بودن، موضوع متفاوت می‌شود و باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کرد.

اگر سن فرد بالا است، به احتمال زیاد این درد ناشی از آرتروز ران است. در بسیاری از موارد مثل بارداری و آرتروز ران، درد احساس شده یک درد ارجاعی از مشکل زمینه‌ای دیگر است که هیچ ارتباطی با عضله ران ندارد.

بسته به علت درد، پزشک بهترین روش کاهش درد را توصیه می‌کند.

دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.

آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7

این پست آخرین بار ویرایش شد در 9 دی 1403 10:20

دکتر زهره عشقی

اشتراک
منتشر شده توسط
دکتر زهره عشقی

پستهای اخیر

طب فیزیکی و توانبخشی روماتیسم ستون فقرات شیراز

وقتی دچار بیماری روماتیسم ستون فقرات یا همان اسپوندیلیت آنکیلوزان شده‌اید، باید به حرکت دادن…

2 هفته

دکتر زانو در شیراز : (درمان تحت نظر پزشک متخصص)

علت زانو درد می‌تواند انواع آسیب‌ها یا مشکلات باشد. برخی عوامل اصلی که باعث ایجاد…

2 هفته

طب فیزیکی دیسک کمر در شیراز

اگر در شیراز زندگی می‌کنید و درگیر بیرون زدگی دیسک کمر هستید، طب فیزیکی و…

1 ماه

دکتر گردن درد در شیراز

بیمارانی که از گردن درد حاد یا مزمن رنج می‌برند، اغلب به یک متخصص درد…

1 ماه

توانبخشی و درمان فیزیکی درد سیاتیک در شیراز

اگر برای درمان سیاتیک در شیراز به پزشک ارتوپدی مراجعه کنید، احتمالا شما را برای…

2 ماه

درمان بیماری روماتیسم ستون فقرات در شیراز

روماتیسم ستون فقرات یا اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing Spondylitis) نوع نادری از آرتریت پیشرونده است که…

2 ماه