توانبخشی کاربردی، اجزای طب فیزیکی و توانبخشی را توسعه می دهد. توانبخشی کاربردی با استفاده از تمریناتی که با هدف تقلید از الگوهای حرکتی طراحی شده اند، تکنیک های حرکتی صحیح را به زندگی روزمره فرد باز می گرداند و هماهنگی بین سیستم عصبی و عضلات را نیز بهبود می بخشد.
بسیاری از متخصصین، توانبخشی را به عنوان راهی برای تسریع روند بازگشت به کار معرفی می کنند. پس از آسیب یا جراحی، توانبخشی کاربردی، فرد را به سرعت به فعالیت های معمول خود باز می گرداند.
اهداف برنامه توانبخشی کاربردی عبارتند از:
توانبخشی کاربردی، با ترکیب تکنیک های مختلف، تیزهوشی و اعتماد به نفس لازم برای انجام کارها، یک برنامه به خصوص به فعالیت های روزانه فرد خواهد داد. برای دریافت خدمات توانبخشی کاربردی می توانید به کلینیک دکتر زهره عشقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز مراجعه کنید.
توانبخشی کاربردی، به طور معمول در حوزه پزشکی ورزشی استفاده می شود. برای مثال، برنامه های توانبخشی، ورزشکاران را از فعالیت های ساده مانند پیاده روی یا دویدن آهسته، به سمت حرکات پیچیده ای سوق می دهد که نیازمند سطوح بالای تیزهوشی است.
با این حال، این شکل از طب فیزیکی و توانبخشی، در بازگرداندن افراد به کار یا فعالیت های پایه ای روزانه پس از آسیب فیزیکی یا نورولوژیکی مانند سکته مغزی نیز مفید است.
افزایش استقامت، انعطاف پذیری و چابکی، فرد را برای بازگشت به محدوده حرکتی کامل آماده می کند. علاوه بر اجزای مرسوم طب فیزیکی و توانبخشی، از جمله استقامت و انعطاف پذیری، برنامه توانبخشی کاربردی شامل موارد زیر است:
بیشتر بخوانید : تفاوت طب فیزیکی و توانبخشی با درمان فیزیکی
توانبخشی کاربردی به محض بهبود آسیب، آغاز می شود. در این نوع طب فیزیکی و توانبخشی، معمولا توانبخشی شامل یک برنامه چند مرحله ای بوده که با کنترل التهاب و درد، با هدف بازگرداندن حرکت، بهبود استحکام عضلانی، قدرت و تحمل آغاز می شود.
مزایای توانبخشی کاربردی شامل موارد زیر است:
در توانبخشی کاربردی، از حرکات سه بعدی برای تقویت عضلات آسیب دیده استفاده می شود. این فرآیند، بدن را برای بازگشت به فعالیت های روزانه یا ورزشی آماده می کند. فرد پس از اتمام این دوره، قوی تر و منعطف تر خواهد بود.
در این نوع طب فیزیکی و توانبخشی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، سطح فعلی عملکرد فرد را با معاینه پوسچر، تعادل، رفلاکس ها، کنترل عضله، راه رفتن و پایداری بدن در زمان استراحت و راه رفتن ارزیابی می کند.
برای بررسی محدوده حرکتی مفاصل و وجود هرگونه مشکل یا نقصی که ممکن است در آسیب اولیه نقش داشته باشد، تست هایی انجام می شود.
سپس متخصص طب فیزیکی و توانبخشی با بررسی سابقه پزشکی فرد، اطلاعات لازم را در مورد آسیب ها، درمان ها و ریکاوری های پیشین به دست می آورد. گاهی اوقات برای تایید تشخیص، تست های تصویربرداری تجویز می شود.
پس از بررسی این موضوع که کدام پوزیشن ها یا حرکات، درد را کاهش یا افزایش می دهند، یک برنامه توانبخشی کاربردی مختص فرد طراحی می شود.
در صورتی که فرد دچار آسیب کمر شده یا تحت عمل جراحی ستون فقرات قرار گرفته باشد، لازم است استقامت، هماهنگی و انعطاف پذیری او بهبود یابد.
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7
این پست آخرین بار ویرایش شد در 2 مرداد 1401 10:35
درد لگن یا درد ناحیه پایین شکم در زنان بسیار شایع است و علل زیادی…
وزن بدن نقش مهمی در سلامت زانو دارد، بهویژه زمانی که صحبت از بیماریهایی مانند…
کمر درد مشکلی رایج است که افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار میدهد،…
من 65 ساله هستم و کمر درد دارم. آیا باید نگران باشم؟ بله 5 تا…
درد مفصل آرنج میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و بر فعالیتهای روزانه مثل…
آرتروز زانو یک بیماری فرساینده مفصل است که با درد زانو، سفتی و کاهش قدرت…