آسیب همسترینگ زمانی رخ می دهد که یکی از عضلات همسترینگ دچار کشیدگی می شود، سه عضله ی که پشت ران قرار گرفته اند.
در صورت انجام بازی های ورزشی مانند فوتبال، بسکتبال، تنیس یا بازی های مشابهی که مستلزم دویدن با شروع و توقف های ناگهانی است، احتمال ابتلا به آسیب همسترینگ بیشتر خواهد بود. آسیب همسترینگ می تواند در دوندگان و رقصندگان نیز رخ دهد.
اقدامات مراقبت شخصی مانند استراحت، یخ و مسکن های بدون نسخه، غالباََ تمام آن چیزی است که برای کاهش درد و تورم مربوط به آسیب همسترینگ نیاز است.
معمولا آسیب همسترینگ باعث درد ناگهانی و شدید در پشت ران می شود. اغلب اوقات طی چند ساعت تورم ایجاد می شود. گاهی نیز ممکن است کبودی یا تغییر رنگ در پشت پا ایجاد شود. در برخی موارد نیز فرد، ضعف عضلانی یا ناتوانی در انتقال وزن بر روی پای آسیب دیده را تجربه می کند.
امکان درمان کشش های خفیف همسترینگ در خانه وجود دارد، اما در صورت ناتوانی در تحمل وزن بر روی پای آسیب دیده یا ناتوانی در برداشتن بیش از چهار قدم بدون درد قابل توجه، لازم است به پزشک مراجعه شود. برای درمان آسیب همسترینگ شیراز به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی دکتر زهره عشقی مراجعه کنید.
عضلات همسترینگ، گروهی از شامل سه عضله هستند که پشت ران، از لگن تا زیر زانو، قرار گرفته اند. این عضلات، خم کردن پا به سمت عقب و خم کردن زانو را ممکن می سازند. زمانی که هر یک از این عضلات طی فعالیت فیزیکی، خارج از محدوده خود کشیده شوند، آسیب ایجاد می شود.
فاکتورهای ریسک آسیب همسترینگ عبارت اند از:
بازگشت به فعالیت های شدید، پیش از بهبود کامل عضلات همسترینگ می تواند باعث آسیب مجدد شود.
بیشتر بخوانید : درمان کشیدگی و پیچ خوردگی عضلات ستون فقرات در شیراز
حرکات کششی و تمرینات استقامتی منظم می تواند در به حداقل رساندن خطر آسیب همسترینگ موثر باشد.
در طول معاینه فیزیکی، پزشک، وجود تورم را در پشت ران بررسی می کند. مکان و شدت درد می تواند به تعیین میزان و محتوای آسیب کمک کند.
گاهی نیز پزشک، پای آسیب دیده را به شکل های مختلف به حرکت در می آورد تا از این طریق، عضله آسیب دیده و نیز هرگونه آسیب رباطی یا تاندونی را بیابد.
در آسیب های شدید همسترینگ، عضله می تواند پاره شده یا حتی از محل اتصال خود به لگن یا استخوان ساق جدا شود که در این صورت ممکن است تکه کوچکی از استخوان، شکسته و از استخوان اصلی کنده شود.
تست اشعه ایکس می تواند این شکستگی را تشخیص داده، در حالی که فراصوت و MRI می تواند پارگی های موجود در عضلات و تاندون ها را نشان دهد.
هدف اولیه درمان، کاهش درد و تورم است. به این منظور پزشک، اقدامات زیر را توصیه می کند:
در صورت جدا شدن عضله از محل اتصال خود به لگن یا استخوان ساق، جراح ارتوپدی می تواند دوباره آن را متصل کند. امکان ترمیم پارگی های شدید عضله نیز وجود دارد.
بیشتر بخوانید : درمان پارگی رباط صلیبی زانو
پس از مشورت اولیه با پزشک خانواده، احتمالا او، فرد را به پزشک متخصص در حوزه عضله و اسکلت، مثلا متخصص پزشکی ورزشی یا جراح ارتوپدی ارجاع خواهد داد.
شما می توانید لیستی شامل موارد زیر تهیه کنید:
احتمالا پزشک، برخی از سوالات زیر را خواهد پرسید:
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7
این پست آخرین بار ویرایش شد در 2 آذر 1401 08:30
اگر برای درمان سیاتیک در شیراز به پزشک ارتوپدی مراجعه کنید، احتمالا شما را برای…
روماتیسم ستون فقرات یا اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing Spondylitis) نوع نادری از آرتریت پیشرونده است که…
سلامت لگن جنبه مهمی از سلامت عمومی افراد است، اما اغلب نادیده گرفته می شود.…
تعداد افرادی که از مشکلات دیسک کمر رنج میبرند زیاد هستند. سطح شدت این مشکلات…
درمان واریس در شیراز یکی از دلایلی است که روزانه به ما جهت بهبود رگهای…
روماتیسم که به عنوان آرتریت روماتوئید (RA) نیز شناخته میشود، یک بیماری خودایمنی است که…