مغز و اعصاب

درمان درد عصبی در شیراز + علائم و دلایل آن

اگر دچار درد عصبی شده اید برای تشخیص و بررسی و درمان دردهای عصبی در شیراز به کلینیک دکتر زهره عشقی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مراجعه کنید.

درک درد در هر فرد متفاوت است؛ افراد از عباراتی مانند تیر کشیدن، مور مور شدن، سوزش، خارش و دیگر توصیفات برای بیان این حس استفاده می کنند. زندگی با وجود درد عصبی یا درد نوروپاتیک دشوار است، اما در اغلب افراد، امکان کاهش درد وجود دارد.

درمان دردهای عصبی در شیراز زیر نظر پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز دکتر زهره عشقی انجام می گیرد. برای تشخیص و معاینه و نوبت حضوری با شماره 09337255000 تماس بگیرید.

درد عصبی چه حسی دارد

درد عصبی معمولا ناشی از آسیب به عصب هایی است که با ارسال سیگنال های اشتباه، منجر به درد مزمن می شوند. در برخی موارد نیز، سیگنال ها وظیفه ی خود را در اعلام درد مرتبط با یک آسیب، به درستی انجام نمی دهند.

در این موارد، فرد، دردی را که نشان دهنده ی آسیب باشد، حس نمی کند (برای مثال، فرد دیابتی مبتلا به نوروپاتی در پاها، متوجه آسیب در پای خود نمی شود).

نقاط تحریک درد عصبی

وجود نقاط تحریک غیر طبیعی در برخی افراد، آن ها را نسبت به برخی عارضه ها بیش از حد حساس می کند. این امر می تواند ناشی از افزایش حساسیت اعصاب نسبت به تحریک باشد.

برای مثال، حساسیت به تماس می تواند باعث درد در برخی افراد مبتلا به زونا شود؛ این افراد نمی توانند تماس لباس یا پارچه با ناحیه درگیر عفونت را تحمل کنند. برخی دیگر از آسیب های عصبی می توانند منجر به درد در هنگام ایستادن یا نشستن شوند.

بیشتر بخوانید : سندرم درد مزمن ، تشخیص و درمان

از بین رفتن حس

تمام آسیب های عصبی منجر به درد نمی شوند. ممکن است از بین رفتن احساس یا بی حسی رخ دهد. اگرچه این آسیب می تواند بدون درد باشد، بی حسی معمولا منجر به کاهش حساسیت حس لامسه شده و این امر می تواند در چابکی دست ها تداخل ایجاد کند.

در نتیجه، ممکن است فعالیت هایی مانند تایپ کردن، گره زدن بند کفش یا نواختن آلات موسیقی برای فرد دشوار شود.

درد عصبی و خواب

برخی دردهای عصبی در هنگام شب شدیدتر بوده و باعث اختلال در خواب می شوند. این کمبود خواب می تواند باعث مشکلات بیشتری در سلامتی فرد شده و بنابراین، افراد مبتلا به این نوع درد نیاز به مشورت با پزشک برای شروع هرچه سریع تر درمان دارند.

از دست دادن تعادل

بی حسی می تواند خطرناک باشد زیرا تعادل و استحکام عضلانی را تحت تاثیر قرار می دهد. این وضعیت ممکن است بیمار را برای جلوگیری از افتادن، نیازمند استفاده از عصا یا واکر کند.

آسیب های پنهان

اگرچه برخی آسیب های عصبی، به جای ایجاد درد باعث بی حسی می شوند، اما این وضعیت نیز می تواند خطرناک باشد. بی حسی می تواند مانع از اطلاع فرد از آسیب وارد بر اندام هایی مانند پاها شود.

معاینه منظم اندام ها می تواند برای افراد مبتلا به این نوع از آسیب های عصبی مفید واقع شود.

پیشرفت درد عصبی

اغلب اوقات درد عصبی، پیشرفت می کند. خصوصا اگر علت ریشه ای (برای مثال دیابت) درمان نشده باشد. پیشرفت معمول به این صورت است که درد با فاصله از مغز و نخاع آغاز شده و به سمت دست ها و پاها انتشار پیدا می کند.

با درمان مناسب، امکان توقف پیشرفت و در برخی موارد، بازگشت وضعیت به حالت اول وجود دارد.

ارزیابی درد

پزشک در کنترل درد عصبی، همراه بیمار است. با پاسخ به تمامی سوالاتی که پزشک می پرسد (نوع درد، طول مدت و نحوه ایجاد تغییر در سبک زندگی)، فرد می تواند در تعیین علت درد و چگونگی درمان آن، به او کمک کند.

عارضه هایی که باعث درد عصبی می شوند

اگرچه برخی افراد بدون هیچ دلیل خاصی به این درد مبتلا می شوند، بسیاری دیگر به خاطر یک مشکل به خصوص مانند دیابت، زونا یا سرطان درگیر آن می شوند. درمان چنین عارضه هایی می تواند به طور غیر مستقیم باعث کاهش یا توقف درد شود.

بیشتر بخوانید : آسیب مغزی ، انواع و علائم آن

درمان های بدون نسخه

اغلب اوقات داروهای مسکن بدون نسخه، اولین داروهایی هستند که برای کاهش یا توقف درد عصبی به کار می روند. این داروها شامل داروهای ضد التهابی غیر استروییدی یا استامینوفن هستند.

گاهی برخی از این داروها به صورت تلفیقی با کرم، ژل، پماد، روغن یا اسپری هایی به کار می روند که بر روی پوست ناحیه دردناک استعمال می شوند.

تجویز داروهای درد عصبی

داروهای تجویزی بسیاری وجود دارند که می توانند به کاهش درد عصبی کمک کنند. این داروها محدوده وسیعی داشته و از مسکن های قوی تا داروهایی که در اصل برای افسردگی یا حمله به کار می رفتند اما قابلیت کاهش درد را نیز دارند، متغیر هستند.

با این وجود، برخی از این داروهای تجویزی می توانند اعتیارآور باشند، بنابراین نیاز است بیمار و پزشک، برنامه درمانی را بیابند که بدون ایجاد مشکلات بیشتر، به بیمار کمک کند.

درمان های طبیعی برای درد عصبی

برخی افراد مبتلا به درد عصبی، به درمان های مکمل یا طبیعی یا جایگزین پاسخ نشان می دهند. برای مثال، طب سوزنی در برخی از افراد موثر واقع شده، در حالی که مکمل های غذایی مانند ویتامین ب12، در برخی دیگر از افراد تاثیرگذار است.

اگرچه، لازم است پزشک و بیمار در مورد استفاده از این درمان ها و مکمل ها گفتگو کنند تا مطمئن شوند تداخلی در درمان های دارویی دیگر ایجاد نمی کنند.

کنترل و مدیریت سلامتی

اگرچه درمان های تجویزی پزشک برای درد عصبی، ممکن است موثر واقع شود، اغلب پزشکان بر این باورند که زمانی که بیماران آن ها به ایجاد سبک زندگی بهتر (شامل تمرین، رژیم غذایی خوب و کاهش وزن) متعهد باشند، احتمالا شانس کنترل بیشتر درد فراهم می شود.

دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.

آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7

این پست آخرین بار ویرایش شد در 11 اردیبهشت 1401 1:57 ب.ظ

کلینیک دکتر زهره عشقی

پستهای اخیر

کاربرد فیزیوتراپی چیست + مزایا فیزیوتراپی شیراز

کاربرد فیزیوتراپی در بازیابی قدرت، حرکت و عملکرد افراد است. روش های فیزیوتراپی به کاهش…

3 ماه

عمل جراحی مهره شکاف دار یا اسپینا بیفیدا

دکتر زهره عشقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، یکی از متخصصان مجرب در حوزه مشاوره…

3 ماه

هزینه نوار عصب و عضله شیراز (سال 1402)

تست نوار عصب و عضله در شیراز برای بررسی عملکرد و نوع عملکرد اعصاب و…

3 ماه

فیزیوتراپی چشم در شیراز ؛ ویژن تراپی چشم چیست

اگر برای کاهش تنبلی، خستگی و ضعف چشم و همچنین بهبود آسیب های چشمی به…

3 ماه

ورزش های مناسب شانه یخ زده

برای درمان شانه یخ زده از انواع ورزش های مناسب استفاده می شود. در واقع،…

3 ماه

تمرینات ورزشی برای فتق دیسک کمر

در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع حرکات و تمرینات ورزشی مناسب برای درمان…

3 ماه