شنبه تا چهارشنبه صبح و عصر

پنج شنبه صبح

شیراز

شهر شیراز

ویرایش محتوا
درباره ما

کلینیک تخصصی دکتر زهره عشقی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی شامل تشخیص و درمان بیماری های عضلانی، اسکلتی و مفاصل، دیسک و ستون فقرات به همراه تشخیص و درمان پوکی استخوا و آرتروژ زانو، انجام تست نوار عصب و عضله و درمان های تخصصی از جمله طب سوزنی، لیزر درمانی و شاک ویو تراپی به همراه سایر درمان های تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی. در کلینیک دکتر زهره عشقی خدمات ارتوپدی در شیراز نیز زیر نظر پزشک متخصص و با تجهیزات پیشرفته ارائه می گردد.

با ما تماس بگیرید
درمان واریس در شیراز + دلایل آن

درمان واریس در شیراز یکی از دلایلی است که روزانه به ما جهت بهبود رگ‌های واریسی مراجعه می‌کنند. اما واریس چیست و چه زمانی اتفاق می‌افتد؟ چه راه‌کارهایی برای درمان آن وجود دارد و سوال مهم‌تر اینکه آیا حتما بایستی برای درمان واریس اقدام کنیم یا نه؟

در شرایطی که سیاهرگ‌ها نتوانند خون را به درستی عبور داده و به گردش درآورند، برآمدگی‌هایی از حوضچه‌های خون ایجاد می‌شود. ظاهر شدن این سیاهرگ‌های قابل مشاهده و برآمده که وریدهای واریسی نامیده می‌شوند، در پاها و ران‌ها شایع‌تر است اما احتمال ایجاد آن در هر جایی از بدن وجود دارد.

وریدهای واریسی بزرگ قابل مشاهده، برآمده، قابل لمس (با لمس احساس شوند) و طولانی و منبسط (قطر بیش از 4 میلی متر) هستند.

“وریدهای عنکبوتی” کوچک روی سطح پوست ظاهر می‌شوند. ظاهر آنها گاهی مانند خطوط کوتاه و ظریف، خوشه‌های “ستاره‌باران” یا به حالت پیچ و خم و شبیه وب است. آنها معمولاً قابل لمس نیستند.

رگ‌های عنکبوتی بیشتر در ناحیه ران، مچ پا و پا ایجاد می‌شوند. اما برخی از افراد در ناحیه صورت نیز رگ‌های واریسی دارند.  اصطلاح پزشکی وریدهای عنکبوتی، تلانژکتازی است.

انواع وریدهای قابل مشاهده

به غیر از واریس، انواع دیگری از وریدهای قابل مشاهده نیز وجود دارد.

  • تلانژکتازی یا گشادشدگی مویرگ‌ها: به این وریدها، وریدهای عنکبوتی یا نخی نیز گفته می‌شود که کوچکتر از 1 میلی متر و نزدیکتر به پوست هستند. رنگ آنها به رنگ قرمز یا آبی است و معمولاً در پاها یا صورت دیده می‌شوند.
  • کرونا فلبکتیکا (Corona phlebectatica): آنها رگه‌های کوچکتری هستند که به شکل بادبزنی شاخه شاخه شده اند و معمولا در اطراف پا و مچ پا دیده می‌شوند.
  • واریس مشبک: این وریدها بزرگتر از انواع قبلی (1-3 میلی متر) بوده و نزدیکتر به پوست هستند. رنگ آنها معمولاً آبی است. شکل پخش شدن این وریدها به صورت مشبک بوده و در ناحیه بزرگتری از پوست پخش می‌شوند.

دلایل واریس

دلایل واریس

دلیل ایجاد  وریدهای واریسی افزایش فشار در وریدها و آسیب به دیواره یا دریچه‌های وریدی در اثر این فشار است (غشاهای فنجانی شکل که مانع از حرکت خون به عقب می‌شوند).

با آسیب دیدگی دریچه‌ها احتمال تجمع خون در رگ‌ها بیشتر خواهد شد. در این وضعیت پمپاژ خون برای برگرداندن آن به قلب بی‌اثر شده و خون در ساق‎ها، قوزک‌ها و پاها جمع می‌شود.

برخی از عوامل خطرزا که در افزایش فشار وریدی یا آسیب دریچه نقش دارند، عبارتنداز:

  • سابقه لخته شدن خون: خون لخته شده به دیواره یا دریچه‌های سیاهرگ آسیب رسانده و منجر به ایجاد رگ‌های واریسی می‌شود.
  • ایستادن طولانی‌مدت یا ضربدری نشستن: در اثر نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت فشار وریدی افزایش یافته و در نتیجه رگ‌های واریسی ایجاد می‌شوند.
  • چاقی: اضافه وزن یا BMI (شاخص توده بدنی) بیش از 26، فشار بیشتری به رگ‌ها وارد کرده و احتمال ایجاد واریسی را به وجود می‌آورد.
  • بارداری: تغییرات بدن در دوران بارداری خطر ابتلا به واریس را افزایش می‌دهد. وزن نوزاد در حال رشد به عروق خونی بزرگ لگن فشار وارد کرده و جریان خون این ناحیه را تغییر می‌دهد. با افزایش حجم خون رگ‌ها بزرگ تر شده و پمپاژ خون به قلب  به درستی صورت نخواهد گرفت.
  • قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید: با قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید کلاژن پوست تجزیه شده و رگ‌های خونی ضعیف می‌شوند. در نتیجه رگ‌های واریسی ایجاد خواهند شد.
  • افزایش سن: اکثر افرادی که به واریس مبتلا می‌شوند بین 40 تا 80 سال دارند.
  • داروها: مصرف طولانی مدت درمان‌های جایگزین هورمونی یا استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی نیز خطر ابتلا به واریس را افزایش می‌دهد.
  • سابقه خانوادگی:  احتمال ابتلا به واریس برای افرادی که سابقه خانوادگی واریس دارند، بیشتر است.

تشخیص واریس در شیراز توسط پزشکان متخصص

پزشکان در شیراز برای بررسی وریدهای واریسی، معاینه فیزیکی انجام داده و سؤالاتی در مورد سابقه خانوادگی واریس، مدت زمان وجود علائم، تشدید یا عدم تشدید علائم یا گسترش رگ‌های واریسی می‌پرسد. قد، وزن و سایر شرایط پزشکی فرد نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

علاوه بر این، معاینه عمومی ‌و لمس وریدها و ارزیابی وجود هر گونه خونریزی یا زخم نیز انجام می‌شود.

پس از ایستادن برای حدود 5 تا 10 دقیقه رگ‌ها نمایان تر خواهند شد. در این حالت پزشک بهتر می‌تواند وسعت رگ‌های واریسی را بررسی کند.

درمان واریس در شیراز

درمان واریس

گزینه‌های درمان واریس از محافظه‌کارانه (مانند داروها، جوراب‌های فشاری، تغییر سبک زندگی) تا کم تهاجمی ‌(مانند اسکلروتراپی یا ابلیشن اندولومینال)، تهاجمی‌ (تکنیک‌های جراحی) و ترکیبی (ترکیبی از چند درمان) متغیر است و پزشکان در شیراز پس از معاینه دقیق مراجعه کنندگان و با توجه به شرایط فرد نوع درمان واریس را به آنها پیشنهاد می‌کنند.

طبق مطالعه‌ای که در سال 2007 در مجله کالج سلطنتی جراحان انگلستان منتشر شد، آسیب عصبی پس از جراحی واریس در موارد زیادی دیده شده است. واریس برای بیش از نیمی ‌از افراد، 10 سال پس از جراحی، دوباره عود می‌کند.

واریس نشانه‌ای از بیماری نارسایی وریدی است. این امر حتی بدون در نظر گرفتن علائم بیشتری مانند درد یا ادم نیز صحیح است.

اگر برای مشورت در مورد انتخاب گزینه‌های درمانی به متخصص پوست یا پزشک مراجعه کنید، مطمئناً به شما توصیه می‌شود که قبل از در نظر گرفتن جراحی یا سایر روش‌های درمانی، تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنید.

با ایجاد تغییرات سبک زندگی می‌توان تجمع خون در رگ‌ها را به طور قابل توجهی کاهش داد و در عین حال مزایای بیشتری مانند افزایش انرژی، شفاف‌تر شدن پوست، بهبود سلامت قلب و بهبود‌ هاضمه دارد.

مهمترین مزیت درمان‏های طبیعی این است که نسبتاً بدون خطر و بسیار کم هزینه‌تر از سایر روش‌ها هستند.

بیشتر بخوانید : درمان واریس پا در شیراز

موارد زیر پنج درمان طبیعی واریس می‌باشند:

ورزش برای بهبود واریس

ورزش منظم یکی از موثرترین راه‌ها برای افزایش جریان خون و کاهش التهاب است. این موارد را باید به لیست طولانی مزایای ورزش اضافه کرد.

ورزش برای درمان واریس

به گفته متخصصان موسسه ملی قلب، خون و ریه، نشستن (به ویژه در وضعیت نامناسب – مانند وضعیت سر به جلو) یا ایستادن برای مدت طولانی بدون حرکت زیاد، خطر ابتلا به رگ‌های واریسی و سایر اشکال تجمع خون را افزایش می‌دهد.

وقتی برای مدت طولانی بی حرکت می‌ایستید، به رگ‌ها برای بازگرداندن خون و غلبه بر جاذبه بیشتر فشار می‌آید. ورزش همچنین به متعادل کردن طبیعی هورمون‌ها، کاهش یا حفظ وزن مناسب بدن و کاهش فشار خون کمک می‌کند، که همه این موارد در بهبود واریس موثر هستند.

به گفته متخصصان مؤسسه عروقی کارولینا، بالا آوردن پا، بلند کردن ساق پا، انجام حرکت دوچرخه با پا و لانژ جانبی با تقویت و کشش وریدهای پا به پیشگیری از واریس کمک می‌‌کند. علاوه بر این، انجام فعالیت‌های کم فشار ی مانند پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری، برای بیماران مبتلا به واریس مفید است.

اگر در شروع ورزش مشکل دارید، به آرامی‌ پیش بروید و سعی کنید بعد از ورزش روی عضلات دردناک یخ بگذارید یا آنها را گرم کنید. بالا آوردن پاها نیز برای کاهش تورم و ناراحتی یا استفاده از جوراب‌های فشرده‌سازی برای جلوگیری از تجمع خون در پاها مفید است.

 حفظ وزن مناسب بدن

افراد چاق، به ویژه زنانی که اضافه وزن دارند و افراد مسن، بیشتر مستعد ابتلا به واریس هستند. علاوه بر این، در اثر اضافه وزن فشار بیشتری به رگ‌ها وارد شده و احتمال التهاب یا رفلاکس بیشتر می‌شود، به‌ویژه در سیاهرگ‌های سطحی بزرگ، مانند ورید صافن در پاها.

با توجه به مقاله ‌هافینگتون پست در مورد ارتباط بین چاقی و واریس، تشخیص و درمان واریس در افراد دارای اضافه وزن دشوارتر است، زیرا اغلب تا زمانی که رگ‌ها خیلی بزرگ نشده باشند (طول چهار یا پنج سانتی‌متر ) فرد متوجه آنها نمی‌شود.

روغن‌های ضروری متعادل کننده هورمون

بسیاری از روغن‌های ضروری جریان خون را بهبود می‌بخشند و همچنین التهاب و ناهنجاری‌های هورمونی را کاهش می‌دهند. روغن سرو، که به سیستم گردش خون کمک می‎کند، یکی از بهترین روغن‌ها برای درمان مشکلات رگ است.

برای چند هفته، سعی کنید روزی دو بار پنج قطره اسانس سرو را روی ناحیه واریس بمالید. اگر دردهای عضلانی، تورم یا تاول‌های پوستی دارید، روغن‌های ضروری رقیق شده مانند نعناع، ​​درخت چای یا روغن اسطوخودوس را روی نواحی آسیب دیده بمالید.

رژیم غذایی ضد التهابی

غذا برای واریس

برخی غذاها با کاهش التهاب و بهبود جریان خون به بهبود رگ‌های واریسی کمک کرده و از ایجاد رگ‎های جدید جلوگیری می‌کنند. رژیم غذایی سرشار از چربی‌های ترانس، شکر، قهوه، الکل و غذاهای فرآوری شده بر روی شریان، گردش خون و فشار خون تاثیرات منفی می‌گذارند و باعث عدم تعادل هورمونی و اضافه وزن می‌شوند.

 بسیاری از این وعده‌های غذایی نمک زیادی نیز دارند که بدن را کم آب می‌کند و بسیاری حاوی سمومی‌هستند که باعث تشدید تورم وریدهای واریسی می‌شوند.

توصیه میکنیم که اگر قصد دارید با استفاده از تغذیه و یا ورزش به درمان واریس در شیراز بپردازید حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا بهترین روش‌ها و راه‌کارها را در اختیار شما قرار دهد.

غذاهای ضد التهابی که به کاهش ظاهر رگ‌‎های واریسی کمک می‌کنند، عبارتند از:

وعده‌های غذایی سرشار از فیبر

فیبر برای سلامت قلب مفید و برای عملکرد صحیح گوارش لازم است. با مصرف 30 تا 40 گرم فیبر در روز می‌توان از یبوست، که باعث نفخ و افزایش فشار روی وریدهای شکم و پاها می‌شود، پیشگیری کرد.

دانه‌های چیا و دانه‌های کتان (هر دو مواد مغذی حاوی امگا 3 و ضد التهاب هستند)، سبزیجات، میوه‌های تازه، حبوبات خیس‌شده/جوانه‌زده و غلات باستانی همگی فیبر بالایی دارند.

آنتی اکسیدان‌ها

آنتی اکسیدان‌هایی مانند فلاونوئیدها (موجود در انواع توت‌ها)، ویتامین C و ویتامین E (موجود در سبزیجات و مرکبات)  برای تقویت ‌رگ‌ها، کاهش التهاب و بهبود سلامت عروق مفید هستند.

برای مثال، ویتامین E برای سلامت قلب مفید است و به عقیده متخصصان می‌توان از آن به عنوان یک رقیق کننده طبیعی خون برای جلوگیری از لخته شدن خون استفاده کرد. ویتامین C یک ضد التهاب است که برای پوست نیز مفید ‌می‌باشد.

دیورتیک‌های طبیعی

پزشکان داروهای دیورتیک را برای افزایش ادرار و کاهش احتباس آب یا ادم تجویز می‌کنند. گیاهان تازه (جعفری، گشنیز، ریحان)، رازیانه، گیاه قاصدک، خیار، مارچوبه و کرفس همگی همین تاثیر را دارند.

غذاهای سرشار از منیزیم

کمبود الکترولیت‌هایی مانند پتاسیم و منیزیم یکی از دلایل تجمع خون، مشکلات فشار خون و گرفتگی پا (مانند سندرم پای بیقرار) است. برای کاهش این علائم، در رژیم غذایی خود بیشتر از سبزیجات برگدار، آووکادو، موز، سبزیجات چلیپایی و سیب زمینی شیرین استفاده کنید.

غذاهای تند

ادویه‌هایی مانند فلفل هندی و کاری به گرم کردن بدن و بهبود جریان خون و در نتیجه به گردش خون و حتی کنترل اشتها/وزن کمک می‌کنند.

 ماهی صید شده وحشی

اسیدهای چرب امگا 3 که برای جریان خون مناسب ضروری هستند، در ماهی آزاد وحشی، ماهی خال مخالی، آنچوی، ساردین و ماهی تن یافت می‌شوند.

سرکه سیب (ACV)

سرکه سیب، جریان خون در دیواره سیاهرگ را افزایش داده و به عنوان یک ضد التهاب عمل می‌کند. بنا به گفته بسیاری از افراد، تنها چند هفته استفاده از سرکه سیب و فندق جادوگر روی رگ‌های واریسی، باعث کاهش تورم و بهبود ظاهر پوست خواهد شد.

 زغال اخته و شاه بلوط اسب

زغال اخته و شاه بلوط، گیاهان دو هزار ساله‌‌ای هستند که از دیرباز به عنوان دارو مورد استفاده قرار می‌گرفته اند و استفاده از آنها برای درمان واریس مفید و بی‌خطر است.

تاثیر هر دوی آنها در درمان نارسایی مزمن وریدی که باعث ناراحتی، ادم مچ پا، سنگینی، خارش و گرفتگی شبانه ساق پا می‌شود، مورد بررسی قرار گرفته‌ است. آنها همچنین برای بهبود مشکلاتی چون احتباس آب، مشکلات گردش خون، ادم، اسهال، دردهای PMS و سایر مشکلات پوستی مفید هستند.

زغال اخته را می‌توان خورد یا آنها را به صورت عصاره یا چای استفاده کرد. دانه‌ها، برگ‌ها، پوست درخت و شکوفه‌های درخت شاه بلوط اسبی (همچنین با نام buckeye نیز شناخته می‌شود) به صورت کرم/لوسیون، چای و کپسول در دسترس هستند.

از  عصاره دانه‌های شاه بلوط اسبی که دارای 16 تا 20 درصد اسسین (escin) است، استفاده کنید. شاه بلوط اسبی باید یک بار در روز در مقادیر تقریبا 100 میلی گرم مصرف شود. توصیه ما مصرف زغال اخته، دو بار در روز و به مقدار حدود 160 میلی گرم است.

همچنین می‌توانید آنها را با جارو قصابی (200 میلی گرم در روز)، عصاره هسته انگور (200 میلی گرم در روز) و ویتامین E (400 واحد بین المللی در روز) مصرف کنید تا به بهبود جریان خون، محافظت از رگ‌ها و ایجاد اثرات طبیعی رقیق کننده خون کمک کند.

افزایش مصرف روتین، نوعی بیوفلاونوئید که به حفظ دیواره سیاهرگ‌ها و بهبود عملکرد آنها کمک می‌کند، توسط مرکز پزشکی دانشگاه مریلند نیز توصیه می‌شود.

بیوفلاونوئیدها آنتی اکسیدان‌هایی هستند که در دانه انگور، پوست درخت کاج، زغال اخته، زالزالک و سایر گیاهانی که آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C دارند، یافت می‌شوند. علاوه بر این، آنها به کاهش تورم، درد و ناراحتی ناشی از رگ‌های واریسی کمک می‌کنند.

آیا درمان واریس همیشه لازم است؟

آیا درمان واریس لازم است؟

خیر، اگر مشکل واریس و وریدهای عنکبوتی صرفا از نظر زیبایی باشد، درمان ضروری نیست. با این حال، موارد شدیدی که به درمان با فشرده سازی پاسخ نمی‌دهند، به ویژه موارد مرتبط با زخم و درماتیت، نیاز به درمان بیشتری خواهند داشت.

تعداد زیادی از مراجعه‌کنندگان ما در شیراز به دنبال درمان رگ‌های واریسی و رگ‌های عنکبوتی هستند. در تبلیغات برای درمان بیماری وریدی اغلب از عناوینی مانند «خاص»، «دائمی»، «بدون درد» یا «کاملاً بی‌خطر» استفاده می‌شود، و این تصمیم‌گیری در مورد بهترین گزینه درمانی را برای افراد دشوار می‌سازد.

اگر در مورد ایمنی یا اثربخشی روش درمانی مدنظرتان مطمئن نیستید، می‌توانید با متخصصین ما در شیراز مشورت کنید.

خلاصه

درمان واریس در شیراز به لطف پیشرفت‌های تکنولوژی مدرن به طور قابل توجهی بهبود یافته است. درمان‌های خانگی، بدون نسخه و تجویزی نیز در بهبود علائم و جلوگیری از بدتر شدن رگ‌های واریسی موثر هستند. گاهی اوقات برای از بین بردن رگ‌های واریسی به اسکلروتراپی یا ابلیشن درون وریدی نیاز است.

اگرچه انجام روش‌های جراحی زمانی برای درمان رگ‌های واریسی رایج بود، اما اکنون فقط در موارد شدید مورد استفاده قرار می‌گیرند، زیرا  نسبت به مداخلات کمتر تهاجمی‌ به مدت زمان بیشتری برای بهبودی نیاز داشته و عوارض جانبی بیشتری دارند.

برای درمان واریس در شیراز تحت نظر پزشک طب فیزیکی و توانبخشی و متخصص ارتوپد با ما تماس بگیرید.

دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.

آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص و درمان انواع بیماری های مفصلی، عضلانی، اسکلتی و ستون فقرات از جمله دیسک کمر، دیسک گردن، ساییدگی ها، پوکی استخوان و درمان های آرتروز زانو و درمان های طب سوزنی ، لیزر درمانی، شاک ویو تراپی و انجام تست نوار عصب و عضله در کلینیک دکتر زهره عشقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و ارتوپدی در شیراز

روزهای کاری

هر روز هفته شنبه الی چهارشنبه 

صبح ها ساعت 9 تا 14

عصرها ساعت 16 تا 22

روزهای پنج شنبه

صبح ها ساعت 9 تا 14

روزهای جمعه و تعطیلات رسمی کلینیک تعطیل است