آسیب های تاندون بایسپس و درمان آن
تاندون بایسپس، دارای دو تاندون است که آن را به استخوان های شانه متصل کرده و یک تاندون دیگر نیز دارد که در محل آرنج به استخوان رادیوس متصل می شود. آسیب های این عضله شامل آسیب التهاب تاندون و پارگی تاندون است.
آسیب تاندون بایسپس، یکی از عارضه های دردناک تاندون شانه و آرنج است که اگر به موقع درمان نشود؛ فرد نمی تواند دست خود را حرکت دهد. برای درمان آسیب های تاندون بایسپس در شیراز به متخصص طب فیزیکی و توانبخشی دکتر زهره عشقی مراجعه کنید.
آسیب تاندون بایسپس
عضله دو سر بازو در بخش قدامی بازو قرار دارد. این عضله دارای دو تاندون بوده که آن را به استخوان کتف در شانه متصل کرده و تاندون دیگری نیز دارد که به استخوان رادیوس در آرنج متصل می شود.
تاندون ها، نوارهای محکمی از بافت هستند که عضلات را به استخوان ها متصل کرده و به اندام ها اجازه حرکت می دهند.
آسیب های تاندون های دو سر بازو عبارت اند از:
- التهاب تاندون بایسپس در ابتدای شانه
- پارگی تاندون بایسپس در ابتدای شانه
- التهاب و پارگی تاندون بایسپس در آرنج
التهاب تاندون دو سر بازو چیست؟
اگرچه تاندون ها محکم هستند، اما در صورتی که بیش از حد از آن ها استفاده شود؛ ممکن است دردناک شوند. این درد ناشی از پارگی های میکروسکوپی در تاندون بوده و التهاب تاندون نام دارد.
التهاب تاندون می تواند در اثر حرکات مکرر رخ دهد. برای مثال، بازیکنان حرفه ای بیسبال، شناگران، تنیس بازان و گلف بازان در معرض خطر التهاب تاندون در شانه ها، بازوها و آرنج ها قرار دارند. این التهاب می تواند در اثر فشار ناگهانی و جدی به تاندون نیز رخ دهد.
التهاب تاندون بایسپس می تواند در شانه یا آرنج رخ دهد. وقوع التهاب تاندون در هر دو محل به طور هم زمان غیر طبیعی است. در شانه، التهاب تاندون بایسپس می تواند هم زمان با التهاب تاندون روتاتور کاف رخ دهد زیرا جزئی از مجموعه روتاتور کاف است.
بیشتر بخوانید : طب سوزنی چیست؟ چه فوایدی دارد؟
نحوه درمان التهاب تاندون دو سر بازو (جلو بازو)
اگرچه التهاب تاندون بایسپس می تواند دردناک باشد، در صورت درمان مناسب و زود هنگام، معمولا امکان درمان کامل آن وجود دارد.
- کیسه آب سرد یا یخ، تورم و درد ناشی از التهاب تاندون را کاهش خواهد داد.
- داروهای ضد التهابی غیر استروییدی
- لیزر درمانی پرتوان
- تکار تراپی
- طب سوزنی
- ممکن است پزشک، استراحت را نیز تجویز کند. پرهیز از بلند کردن هرگونه اجسام سنگین، خم کردن آرنج و بالا بردن دست تا بالای سر، اهمیت به سزایی دارد.
- در موارد شدید التهاب تاندون بدون پارگی، تزریق کورتیکواسترویید می تواند باعث کاهش درد و توقف فرآیند التهابی شده و تاندون را به مسیر بهبود بازگرداند.
اغلب بیمارانی که به خاطر التهاب تاندون، تحت جراحی قرار گرفته اند؛ قادرند دستان خود را بدون درد حرکت داده و به محدوده حرکتی کامل دست پیدا کنند.
- از آنجا که اغلب موارد التهاب تاندون، ناشی از استفاده بیش از حد هستند، بهترین درمان، پیشگیری است. پرهیز از فعالیت هایی که باعث ایجاد مشکل می شوند، اهمیت دارد.
لازم است فعالیت هایی فیزیکی ابتدا به آرامی آغاز شده و سپس به تدریج سطح آن افزایش یابد. در هنگام انجام این فعالیت ها، باید تعداد دفعات تکرار و میزان نیرویی که به کار می رود، محدود شده و در صورت احساس هرگونه درد غیر طبیعی، فعالیت متوقف شود.
لازم است هرگونه عارضه زمینه ای مانند پوسچر نامناسب یا تکنیک ضعیف در ورزش یا کار اصلاح شود.
بیشتر بخوانید : تکار تراپی در شیراز
پارگی تاندون بایسپس چیست؟
در مواردی که از شانه، بیش از حد و به طور مداوم استفاده شود، ممکن است تاندون، ساییده شده و در نهایت پاره شود.
تاندون می تواند در اثر آسیب هایی مانند جا به جایی یا چرخش آرنج یا شانه در جهت نامناسب یا افتادن روی زمین در حالتی که بازو به سمت خارج کشیده شده است، نیز پاره شود.
اغلب اوقات تاندون دو سر بازو، در محل آرنج، هنگام بلند کردن اجسام سنگین دچار پارگی می شود.
پارگی تاندون بایسپس می تواند در محل شانه یا آرنج رخ دهد. این پارگی می تواند کامل یا جزئی باشد. پارگی کامل به این معنی است که تاندون از استخوان جدا شده است.
بیشتر بخوانید : درمان پارگی روتاتور کاف شانه
علائم پارگی تاندون دو سر بازو
واضح ترین علامت پارگی، درد ناگهانی و شدید در بخش فوقانی بازو یا آرنج است که به محل آسیب دیدگی تاندون بستگی دارد. در برخی موارد هنگام پاره شدن تاندون، صدای “پاپ” شنیده می شود. سایر علائم پارگی عبارت اند:
- درد شدید و ناگهانی در شانه یا آرنج
- ایجاد کبودی در بازو یا روی ساعد در نزدیکی آرنج
- احساس ضعف در شانه یا آرنج
- اختلال در چرخاندن دست از حالتی که کف دست به سمت پایین است به حالتی که کف دست رو به بالا است
- تغییر در بخش قدامی بایسپس در بازو
با وجود اینکه برای ترمیم تاندون پاره شده، ممکن است به جراحی نیاز شود. در بسیاری از موارد، افراد همچنان می توانند به فعالیت طبیعی خود ادامه دهند.
علائم می تواند با استفاده از درمان هایی که برای درمان التهاب تاندون به کار می رود، برطرف شود. اغلب اوقات پارگی هایی که در محل آرنج رخ می دهند، نیاز به جراحی دارند.
پارگی بایسپس در ابتدای شانه چیست؟
دو تاندون، عضله دو سر بازو را به شانه متصل می کنند. تاندون با سر بلند که عضله را به بخش فوقانی حفره شانه متصل می کند و سر کوتاه که آن را به بخش قدامی شانه متصل می کند.
اغلب اوقات پارگی ها در سر بلند رخ می دهند، اما خبر خوب این است که در صورت پارگی کامل تاندون با سر بلند، تاندون با سر کوتاه به فرد اجازه می دهد به استفاده از عضله بایسپس ادامه دهد.
نحوه درمان پارگی بایسپس در محل شانه
در مواردی که پس از درمان های غیر جراحی، علائم برطرف نمی شود، جراحی صورت می گیرد.
گونه ای از جراحی که برای اتصال مجدد تاندون با سر بلند انجام می شود. تقریبا بی خطر بوده و عوارض جانبی اندکی دارد. این عمل می تواند قدرت و عملکرد دست را تقریبا به طور کامل بازگردانده و پارگی مجدد تاندون ترمیم شده، نامحتمل است.
در صورتی که فرد تصمیم به انجام جراحی بگیرد؛ لازم است برای بازتوانی شانه، تمرینات انعطاف پذیری و تقویتی را انجام دهد. این کار می تواند چندین ماه زمان ببرد.
بیشتر بخوانید : درمان التهاب تاندون یا تاندونیت
پارگی تاندون دیستال بایسپس چیست؟
با وجود اینکه دو تاندون، عضله بایسپس را در محل شانه به استخوان متصل می کنند؛ تنها یک تاندون آن را به آرنج وصل می کند. این تاندون، تاندون دیستال بایسپس نامیده می شود.
پارگی تاندون دیستال بایسپس نامحتمل است و اغلب اوقات ناشی از آسیب یا بلند کردن یک جسم سنگین است. زمانی که این تاندون پاره می شود، معمولا پارگی کامل بوده و ماهیچه از استخوان جدا می شود.
نحوه درمان پارگی تاندون دیستال بایسپس
با وجود اینکه اغلب افراد مبتلا به پارگی تاندون دیستال همچنان قادر به حرکت دست های خود هستند؛ اما معمولا قدرت آن ها در چرخش دست کاهش می دهد.
در صورت ترمیم کامل، معمولا بیماران از محدوده حرکتی کامل و قدرت بازوی نزدیک به طبیعی بهره مند می شوند.
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7