تاندونیت شانه | درمان التهاب تاندون شانه در شیراز
تاندونیت یا التهاب تاندون شانه چیست و چگونه درمان می شود؟
تاندونیت یا التهاب تاندون شانه عارضه ای است که در آن تاندون های روتاتور کاف دچار التهاب می شوند. روتاتور کاف از گروهی از ماهیچه ها و تاندون ها تشکیل شده که مفصل شانه را احاطه کرده و ماهیچه را به استخوان بازو متصل می کند.
فرد آسیب دیده ممکن است از التهاب خفیف یا شدید در ناحیه روتاتور کاف شکایت کند. تاندونیت روتاتور کاف نیز به شرایطی اطلاق می شود که در آن تاندون روتاتور کاف ملتهب و متورم می شود.
یکی دیگر از دلایل درد شانه، آکرومیون شانه می باشد. در این شرایط، تاندون روتاتور کاف به بالاترین نقطه تیغه شانه یا همان آکرومیون گیر می کند.
برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان التهاب تاندون شانه با کلینیک دکتر زهره عشقی متخصص توانبخشی و طب فیزیکی در شیراز تماس بگیرید.
علائم تاندونیت یا التهاب تاندون شانه
این احتمال وجود دارد که هر فردی علائم متفاوتی را تجربه کند. شایع ترین علائم این عارضه عبارتند از:
- محدود شدن دامنه حرکتی شانه
- درد در ناحیه شانه
- حساسیت به لمس و فشار
علائم تاندونیت شانه می تواند شبیه دیگر عارضه ها یا مشکلات پزشکی باشد، بنابراین برای تشخیص صحیح بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید.
تشخیص تاندونیت یا التهاب تاندون شانه
پزشک متخصص علاوه بر بررسی تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی بیمار، روش های زیر را برای تشخیص تاندونیت شانه پیشنهاد خواهد کرد:
- پرتو یا اشعه ایکس : با استفاده از اشعه خارجی تصاویری از استخوان ها، بافت و دیگر ساختارهای داخلی برای تشخیص عارضه یا مشکل تولید می کند.
- تصویر برداری رزونانس یا تشدید مغناطیسی(MRI) : نوعی اسکن است که با استفاده از میدان های مغناطیسی قوی و امواج رادیویی تصاویر دقیقی از اندام ها و ساختارهای بدن تولید کرده و به تشخیص بهتر عارضه کمک می کند
- سونوگرافی : در این آزمایش تصویر برداری، از امواج صوتی برای نشان دادن قسمتی از داخل بدن استفاده می شود.
بیشتر بخوانید : دررفتگی جزئی شانه یا سابلوکساسیون چیست؟
درمان تاندونیت یا التهاب تاندون شانه
پزشک معالج به منظور درمان تاندونیت شانه، سوالاتی را مطرح خواهد کرد که فرد آسیب دیده می بایست به آن ها با دقت پاسخ دهد. این سوالات عبارتند از:
- سن، سلامت کلی و سابقه پزشکی
- شدت آسیب دیدگی
- واکنش بدن بیمار به داروها و روش های درمانی خاص
- انتظارات بیمار از نتیجه درمان
- نظرات و یا ترجیحات بیمار برای نوع و ادامه درمان
پزشک متخصص برای شروع تلاش می کند تا درد را تسکین و تورم را در ناحیه آسیب دیده کاهش دهد. این کار با انجام توصیه های زیر امکان پذیر است:
- استراحت
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
- تمرینات تقویتی
- اولتراسوند تراپی
- تزریق کورتیکواستروئید
- عمل جراحی (برای آسیب های بسیار جدی)
عوارض تاندونیت یا التهاب تاندون شانه
در صورتی که فرد آسیب دیده با شروع درد و تورم خفیف نسبت به شروع درمان اقدام نکرده و آن را نادیده بگیرد، تاندونیت شانه قطعا عوارضی را به همراه خواهد داشت. از جمله این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد
- دردی که باعث مختل شدن خواب می شود.
- کاهش قدرت یا دامنه حرکتی در دست آسیب دیده
- احساس درد و ناراحتی برای انجام اموری که نیازمند حرکت دادن دست به پشت یا بالای سر هستند از جمله بستن زیپ یا دکمه و یا قرار دادن اشیا در مکان های بلند.
بیشتر بخوانید : فیزیوتراپی شانه در شیراز
چه زمانی برای التهاب تاندون شانه به پزشک متخصص مراجعه شود؟
- درد تشدید گردد
- دست آسیب دیده به سختی حرکت داده شود
- احساس درد خواب را به طور کامل مختل کند
- درد و ناراحتی باعث عدم توانایی در انجام امور روزمره شود
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7