شنبه تا چهارشنبه صبح و عصر

پنج شنبه صبح

شیراز

شهر شیراز

ویرایش محتوا
درباره ما

کلینیک تخصصی دکتر زهره عشقی، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی شامل تشخیص و درمان بیماری های عضلانی، اسکلتی و مفاصل، دیسک و ستون فقرات به همراه تشخیص و درمان پوکی استخوا و آرتروژ زانو، انجام تست نوار عصب و عضله و درمان های تخصصی از جمله طب سوزنی، لیزر درمانی و شاک ویو تراپی به همراه سایر درمان های تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی. در کلینیک دکتر زهره عشقی خدمات ارتوپدی در شیراز نیز زیر نظر پزشک متخصص و با تجهیزات پیشرفته ارائه می گردد.

با ما تماس بگیرید

توانبخشی و درمان فیزیکی درد سیاتیک در شیراز

توانبخشی و درمان فیزیکی درد سیاتیک در شیراز

اگر برای درمان سیاتیک در شیراز به پزشک ارتوپدی مراجعه کنید، احتمالا شما را برای انجام بخشی از برنامه درمانی، به یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ارجاع دهد. درمان و طب فیزیکی معمولاً شامل درمان‌های غیرفعال و فعال است.

در درمان غیرفعال برخی اقدامات توسط متخصص درمان فیزیکی انجام می‌شود (مانند استفاده از پک‌های گرم/سرد)، و درمان فعال به مشارکت “فعال” بیمار نیاز دارد (برای مثال، ورزش‌ درمانی).

فیزیوتراپی در شیراز هم به عنوان یک روش درمانی تخصصی به کاهش التهاب و درد، بهبود عملکرد جسمانی و جلوگیری از عود مجدد علائم سیاتیک کمک می‌کند. در برنامه درمانی فیزیوتراپی، در صورت لزوم، نحوه تصحیح وضعیت بدنی به فرد آموزش داده شده و یک برنامه تمرینی خانگی برای حفظ سلامت جسمانی در طولانی‌مدت گنجانده می‌شود.

سیاتیک چیست؟

سیاتیک که دردی در ناحیه کمر، باسن یا پا است، زمانی ایجاد می‌شود که یک عصب در ناحیه کمر، به نام سیاتیک، آسیب ببیند. عصب سیاتیک از قسمت پایین کمر شروع شده و به سمت پاها ادامه می‌یابد.

درد سیاتیک می‌تواند خفیف یا شدید باشد و اغلب هنگام بلند شدن از جا پس از نشستن مدت طولانی، یا انجام حرکات ناگهانی، بدتر می‌شود. اگر درد شدید باشد، حرکت کردن و انجام فعالیت‌های روزمره دشوار خواهد شد.

بسیاری از افراد این درد را تیز، سوزناک یا مانند یک شوک الکتریکی توصیف می‌کنند. بی‌حسی و ضعف در پای آسیب‌دیده نیز معمول است.

فیزیوتراپی در کاهش درد سیاتیک تاثیر دارد. این درمان در کنار داشتن سبک زندگی فعال، حرکت بیشتر بدن و مصرف داروهای بدون نسخه تجویز شده توسط پزشک، به کاهش درد سیاتیک کمک می‌کند.

اصول فیزیوتراپی برای سیاتیک

فیزیوتراپی برای درد سیاتیک در شیراز

در درمان درد سیاتیک در شیراز، فیزیوتراپی می‌تواند:

  • علائم را کاهش دهد
  • بهبود منشا اصلی درد را سریع‌تر کند
  • از بروز مجدد و شدت گرفتن علائم جلوگیری کند

انواع متخصصانی که در حوزه سلامت در ارائه مراقبت‌های پزشکی و درمان کمردرد منتشر شونده تخصص دارند، مختلف است، مانند متخصص درمان فیزیکی، کایروپراکتورها، پزشکان فیزیاتری (که پزشکان طب فیزیکی و توانبخشی نیز نامیده می‌شوند)، و مربیان ورزشی معتبر.

یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز به طور ویژه در ارائه درمان دستی، برنامه‌های ورزشی و توانبخشی مخصوص کمردرد تخصص دارند.

درمان برای تسکین سیاتیک

روش‌های مختلفی برای تسکین درد سیاتیک وجود دارد. فیزیوتراپی یکی از موثرترین روش‌هاست، اما گزینه‌های دیگری نیز در دسترس است. موارد زیر برخی از درمان‌های رایج برای درد سیاتیک هستند:

  • داروها: داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن به کاهش درد و التهاب کمک می‌کنند. پزشک در صورت لزوم داروهای قوی‌تری نیز تجویز خواهد کرد.
  • گرما و سرمادرمانی: استفاده از پک گرم یا سرد در ناحیه آسیب‌دیده، درد را به طور موقت تسکین می‌دهد. از پک سرد در چند روز اول استفاده کنید، سپس بر روی ناحیه آسیب دیده پد گرم بگذارید.
  • ورزش : تمرینات ملایم و کششی، انعطاف‌پذیری و قدرت بدن را افزایش می‌دهند. فعالیت منظم به کاهش درد و جلوگیری از عود مجدد سیاتیک کمک می‌کند.
  • مراقبت کایروپراکتیک : کایروپراکتورها می‌توانند ستون فقرات را طوری تنظیم کنند که فشار روی عصب سیاتیک کاهش یابد. این درمان به بهبود حرکت و کاهش درد کمک می‌کند.
  • ماساژ درمانی : ماساژ درمانی عضلات سفت را آرام کرده و جریان خون را بهبود می‌بخشد. این روش در کاهش درد و تسریع روند بهبودی موثر است.
  • طب سوزنی : شامل فرو کردن سوزن‌های نازک در نقاط خاصی از بدن است. برخی افراد بر این باوراندکه این طب سوزنی درد سیاتیک را کاهش می‌دهد.
  • تزریق استروئید اپیدورال : در موارد شدید، پزشک ممکن است تزریق استروئید اپیدورال را توصیه کند. این تزریق باعث کاهش التهاب و تسکین درد می‌شود.
  • جراحی : جراحی معمولاً آخرین راه‌حل است، زمانی که سایر درمان‌ها کارساز نبوده‌اند. در صورت شدید بودن درد یا قابل توجه بودن ضعف عضلانی ممکن است لازم باشد.

در مورد انتخاب بهترین گزینه‌های درمان برای سیاتیک می‌توانید با دکتر زهره عشقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز صحبت کنید. دکتر عشقی می‌تواند شما را در یافتن موثرترین روش برای کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی راهنمایی کند.

درمان‌های فیزیکی فعال برای تسکین سیاتیک

حرکات کششی برای درد سیاتیک

در بخش فعال فیزیوتراپی، درمانگر حرکات کششی و تمرینات مختلفی را برای بهبود انعطاف‌پذیری و تقویت عضلات طراحی کرده و به بیمار آموزش می‌دهد.

برنامه درمان فیزیکی هر بیمار به‌طور اختصاصی و با در نظر گرفتن وضعیت سلامت و سوابق پزشکی او تنظیم می‌شود. این برنامه معمولا شامل تمرینات هوازی، تمرینات قدرتی و حرکاتی برای افزایش انعطاف‌پذیری و دامنه حرکتی است.

هر کسی که سیاتیک را تجربه کرده باشد می‌داند که با وجود این درد عصبی ناتوان‌کننده در پایین کمر و پاها، ورزش کردن دشوار خواهد بود. اما هرچه عضلات قوی‌تر باشند، بدن در برابر درد مقاوم‌تر خواهد بود. ولی باید توجه داشته باشید که انجام برخی تمرینات سنگین، در صورتی که درست انجام نشوند، فشار زیادی را بر ستون فقرات وارد خواهد کرد.

خوشبختانه، درمان‌های فعال برای سیاتیک طوری تعیین نمی‌شوند که انجام آنها برای بیمار طاقت‌فرسا باشد. متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تمرینات سبکی را برای آماده‌سازی ستون فقرات و تنه (ماهیچه‌های شکم) به فرد آموزش خواهد داد.

هیدروتراپی (آب درمانی) یکی از انواع تمرینات ملایمی است که معمولا پزشک به‌عنوان بخشی از برنامه مدیریت سیاتیک توصیه می‌کند.

در هیدروتراپی از مقاومت ملایم آب برای تقویت عضلات و فرم‌دهی به آنها استفاده می‌شود. بسیاری از افرادی که در تمرینات تحمل وزن روی زمین احساس درد می‌کنند، با هیدروتراپی به نتایج خوبی می‌رسند. ایروبیک آبی و شنا نمونه‌هایی از هیدروتراپی هستند.

علاوه بر تمرینات ملایم برای تقویت تنه، پایین کمر و پاها، متخصص طب فیزیکی با آموزش اصلاح وضعیت بدن و بکارگیری اصول ارگونومی در فعالیت‌های روزمره، به بیمار در بهتر محافظت کردن از ستون فقرات خود کمک می‌کند. این تغییرات ساده در حرکات روزانه می‌تواند نقش بسزایی در جلوگیری از بروز مجدد سیاتیک در آینده داشته باشد.

بیشتر بخوانید : دکتر دیسک کمر در شیراز

آیا فیزیوتراپی می‌تواند از بازگشت سیاتیک جلوگیری کند؟

پیشگیری فیزیوتراپی از درد مجدد سیاتیک

بله، فیزیوتراپی در جلوگیری از بازگشت سیاتیک موثر است. فیزیوتراپی از طریق تمرینات هدفمند و آموزش، عضلات حمایت‌کننده از ستون فقرات را تقویت کرده و وضعیت بدنی را بهبود می‌بخشد. به این ترتیب خطر آسیب‌دیدگی و عود مجدد درد کمتر خواهد شد.

متخصص درمان فیزیکی همچنین با آموزش تکنیک‌های صحیح مکانیک بدنی و حرکات مناسب، به فرد در جلوگیری از انجام حرکات تحریک کننده سیاتیک کمک می‌کند. با به‌کارگیری این اصول در زندگی روزمره و حفظ یک سبک زندگی سالم، احتمال بازگشت سیاتیک کاهش می‌یابد.

سخن پایانی

درد سیاتیک یک مشکل رایج برای بسیاری از افراد است. درد تیرکشنده و سوزناک، ضعف عضلانی و گزگز ناشی از آن می‌تواند ناراحتی زیادی ایجاد کرده و زندگی افراد مبتلا به آن را مختل کند.

فیزیوتراپی یکی از مؤثرترین روش‌ها برای کاهش و از بین بردن درد سیاتیک است. درمان فیزیکی از تکنیک‌های مختلفی برای کاهش تنش، تورم و التهاب استفاده می‌کند و در عین حال انعطاف‌پذیری، دامنه حرکتی و قدرت بدنی فرد را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید : 8 تمرین سیاتیک برای تسکین درد

فیزیوتراپی برای سیاتیک یک راه عالی برای تسکین علائم و پیشگیری از آسیب‌های آینده است.

دوره فیزیوتراپی برای سیاتیک بین 4 تا 12 هفته طول می‌کشد و تغییرات کلی در سبک زندگی برای بهبودی کامل بسیار مهم است. در موارد نادر، برای برخی بیماران نیاز به انجام جراحی کمر خواهد بود.

برای دریافت مراقبت‌ها و حمایت درمان محور همه جانبه برای افرادی که دچار درد در ناحیه سیاتیک، کمر، لگن و پاها شده اند، با کلینیک دکتر زهره عشقی در شیراز تماس بگیرید.

دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.

آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تشخیص و درمان انواع بیماری های مفصلی، عضلانی، اسکلتی و ستون فقرات از جمله دیسک کمر، دیسک گردن، ساییدگی ها، پوکی استخوان و درمان های آرتروز زانو و درمان های طب سوزنی ، لیزر درمانی، شاک ویو تراپی و انجام تست نوار عصب و عضله در کلینیک دکتر زهره عشقی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و ارتوپدی در شیراز

روزهای کاری

هر روز هفته شنبه الی چهارشنبه 

صبح ها ساعت 9 تا 14

عصرها ساعت 16 تا 22

روزهای پنج شنبه

صبح ها ساعت 9 تا 14

روزهای جمعه و تعطیلات رسمی کلینیک تعطیل است