تمرین درمانی در شیراز
تمرین درمانی چیست و چه فوایدی دارد
اغلب این طور تصور می شود که تنها فایده تمرین و ورزش، رسیدن به تناسب اندام و کاهش وزن است. اما این تنها فایده تمرین نیست. اثر بخشی تمرین درمانی در فیزیوتراپی برای تسکین درد نیز به اثبات رسیده و به عنوان یک روش ایمن و بدون خطر برای کاهش درد عضلات شناخته شده است.
کسانی که به دنبال کاهش و تسکین درد عضلات هستند، احتمالا نام تمرین درمانی را شنیده اند. اما تمرین درمانی دقیقا چیست و چه فوایدی دارد؟
تمرین درمانی با استفاده از بازآموزی عصب های بدن، تمرینات راه رفتن و فعالیت های فیزیکی به بهبود بیماری هایی که حرکت و فعالیت های روزمره را مختل کرده، کمک می کند.
اگرچه تمرین درمانی روشی بسیار چالش برانگیز است، اما مزایای آن بسیار ارزشمند است. با ما همراه باشید تا با مزایای این روش درمانی بیشتر آشنا شوید.
تمرین درمانی نوعی توانبخشی است که از فعالیت های فیزیکی برای درمان جراحات و آسیب ها استفاده می کند. برای دریافت نوبت حضوری جهت تمرین درمانی با کلینیک دکتر زهره عشقی در شیراز تماس بگیرید.
فواید تمرین درمانی
از فواید تمرین درمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش خطر آسیب
- بهبود عملکرد
- پیشگیری و کاهش اختلال و ناتوانی
- بهبود سلامت کلی
- تناسب اندام و کاهش وزن
تمرین درمانی با انجام فعالیت هایی به بیمار در بهبود فعالیت های فیزیکی کمک می کند. تمرین درمانی علاوه بر مزایای ذکر شده منجر به افزایش انعطاف پذیری عصبی نیز خواهد شد.
بیشتر بخوانید : تمرینات تعادلی و استقامتی سالمندان
اهداف اصلی تمرین درمانی
- کاهش اثرات ناشی از بی تحرکی و افزایش استقلال
- افزایش دامنه حرکتی
- تقویت عضلات ضعیف
- افزایش عملکرد روزانه
- کاهش دوره نقاهت بیماری
- ریلکس کردن عضلات و تاندون های منقبض
- افزایش گردش خون
- افزایش ظرفیت تنفسی
- تقویت هماهنگی حرکتی
- کاهش سفتی عضلات
- بهبود تعادل
- القای حس آرامش
- بهبود عملکرد حرکتی یا حسی
- پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و بهبود سلامت کلی
دستیابی به سطح مطلوبی از آمادگی جسمانی هدف اصلی تمرین درمانی به شمار می رود. قدرت عضلانی و استقامت از مهمترین قابلیت های آمادگی جسمانی محسوب می شود.
تمرین درمانی چگونه انجام می شود
حرکات و فعالیت های بدنی مختلفی در تمرین درمانی گنجانده شده اند تا علاوه بر تسکین درد، قدرت و عملکرد بیمار را افزایش دهند. بعد از جراحت و آسیب در یک سانحه، فیزیوتراپیست انجام تمرین درمانی را پیشنهاد خواهد کرد.
تقویت عضلات و ماهیچه ها از اهداف تمرین درمانی محسوب می شود. به علاوه، فعالیت بدنی منظم و ورزش علاوه بر کاهش خطر ابتلا به بیماری های از جمله سرطان، سکته قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا، چاقی، افسردگی، اضطراب، آرتریت، کمردرد و زوال عقل، در افزایش طول عمر و زندگی سالم تر به فرد کمک می کند.
نمونه هایی از تمرین درمانی عبارتند از:
- تمرین دامنه حرکتی (غیرفعال، فعال به کمک دستگاه و فعال)
- ورزش با افزایش مقاومت
- تمرینات تعادلی
- تمرینات تقویتی
- ورزش های هوازی
بسته به دوره نقاهت و محدودیت های فیزیکی، نوع تمرین برای درمان متفاوت خواهد بود. فیزیوتراپیست تمرینات دامنه حرکتی را برای شروع در نظر می گیرد و برای بهبود توانایی های عملکردی در ادامه به انجام تمرینات اصلاحی می پردازد.
تمرین درمانی همراه با درمان های دیگر از جمله درمان دستی، تحریک الکتریکی، گرما درمانی و سرما درمانی نیز تجویز می شود.
در طول فرآیند بهبود و تقویت عضلات، فیزیوتراپیست تمریناتی را با هدف بازیابی حرکت، بهبود عملکرد و افزایش انعطاف پذیری آموزش خواهد داد.
تفاوت تمرین درمانی و فیزیوتراپی
اغلب تمرین درمانی با فیزیوتراپی اشتباه گرفته می شود.
تمرین درمانی مشابه ورزش های اصلاحی است، با این تفاوت که بر شرایط مزمن و محدودیت ها و همچنین بهبود سلامت کلی فرد تمرکز می کند. هدف از تمرین درمانی بازگرداندن عملکرد بهینه کلی بدن می باشد.
اما، فیزیوتراپی بر بازیابی حرکت و توانایی به ناحیه آسیب دیده متمرکز است.
بیشتر بخوانید : توانبخشی کاربردی در شیراز
سخن پایانی
درد فیزیکی بسیار آزار دهنده بوده و نادیده گرفتن آن امری غیرممکن است. اما خبر خوب این است که اثر بخشی تمرین درمانی در این زمینه به اثبات رسیده و مشکلات زیادی را نیز برطرف کرده است.
تمرین درمانی در کاهش درد فیزیکی، بهبود کیفیت زندگی و افزایش تحرک به بیمار کمک می کند.
تمرین درمانی با کاهش اثرات آزاردهنده درد مزمن، در بهبود سلامت کلی به بیمار کمک کرده تا بتواند با سرزندگی و شادابی به زندگی و فعالیت های روزمره زندگی ادامه دهد.
دکتر زهره عشقی پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در شیراز، ارائه کننده خدمات درمان بیماری های اسکلتی و عضلانی و مفاصل، برای دریافت نوبت حضوری جهت معاینه، تشخیص و درمان با شماره تلفن های 07132357021 یا 09337255000 تماس بگیرید.
آدرس کلینیک : شیراز، خیابان زند، روبروی بیمارستان فقیهی (سعدی)، حد فاصل صورتگر و پوستچی، ساختمان هانیه، طبقه دوم، واحد 7